Van Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne (ÇOGEM) giden çocukların annelerinin sorunlarını dinledi.
Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, çocuklarla ve anneleriyle birlikte yemek yedi. Yemek sonrası ailelerle çay sohbetinde bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Karaloğlu, ailelerin taleplerini tek tek not aldı. Ailelerle tek tek görüşen Karaloğlu, küçük çocukları da kucağına alarak sevdi. Karaloğlu, daha sonra annelerle birlikte çocukların bilgi becerilerinin geliştirdikleri kursları ziyaret etti. Ebru eğitiminin verildiği salona giren Karaloğlu, burada ebru yaptı. Müzik bölümüne geçen Sevim Karaloğlu, bağlama çalan çocukların türkülerine eşlik etti. Fen Bilgisi dersini dinleyen Karaloğlu, resim sınıfındaki öğrencilerin eserlerini tek tek inceledi. Çocukların başarılarını gördükçe moral bulan ve onları tebrik eden Karaloğlu, Bardakçı Köyü'nden getirilen toprakla yapılan objeleri inceledi. Çocuklarla birlikte çamurdan obje yapan Karaloğlu, Ebru öğrenen çocukların çalışmasını da bir süre izledi. Çocuklar da Karaloğlu'nun ziyaretinden duydukları memnuniyetin karşılığı olarak, kendisine, yaptıkları tablolardan birer adet hediye etti. Çocuklar ve aileleriyle güzel bir vakit geçiren Sevim Karaloğlu, programının sonunda konferans salonunda toplanan ailelere de kısa bir konuşma yaptı.
"BÖLGEDEKİ ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMA YARARLI BİREYLER YETİŞMELERİNİ UMUT EDİYORUZ"
Çocuklarını sokakta çalışmak yerine ÇOGEM'e göndermelerinden dolayı aileleri tebrik eden Karaloğlu, ailelerden aldığı pozitif bilgilerinde kendisini mutlu ettiğini söyledi. Çocukların kurslarda ve okullardaki başarısının bunun birer örneği olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Umarım bütün çocuklar özveriyle buraya gelirler. Anne ve babalarda çocuklarını buraya sevgiyle gönderip iyi bir eğitim almalarını ve iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlarlar. Çocuklarımızın özverili olmalarını gözlerinin içinden görüyorum. Bu özveri olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı. Batı illerinde çocukların bilgi, becerilerini geliştirmeleri ve ek ders almaları etüt merkezlerinde ücrete tabidir. Ama Van'da bu tür hizmetler devletimizin imkanlarıyla çocuklarımıza ücretsiz olarak veriliyor. Bu bölgede çocuklarımızın eğitimlerini en iyi şekilde almaları ve topluma yararlı bireyler yetişmelerini umut ediyoruz" diye konuştu.
BAŞARILI OLAN 3 ÇOCUĞA BİRER BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
Sevim Karaloğlu, yaptığı konuşmanın ardından ÇOGEM'e gelen ve kurslarda, okullarında gösterdikleri başarılı davranışlarından dolayı 3 çocuğa birer bisiklet hediye etti. Program sonrası davete katılan aileler ve Çogem'de görevli personelle çekilen hatıra fotoğrafının ardından Karaloğlu, ailelerle vedalaştı ve buradan ayrıldı.
Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu'nun ÇOGEM ziyaretinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Sevgi Evleri Müdiresi Süheyla Saka ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
(Yİ-MET-Y)

15.12.2012 16:01:53 TSI

Editör: Wan Haber