Van Valisi Münir Karaloğlu, önümüzdeki hafta içerisinde açılışları gerçekleştirilecek olan tesis ve okullarda incelemelerde bulundu.
Van Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden sonra yapımına başlanarak tamamlanan tesis ve okulları gezerek eksiklikleri yerinde inceledi. Önümüzdeki hafta içerisinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ayrı ayrı katılacakları törenlerle açılışı gerçekleştirilecek olan okul ve tesisleri inceleyen Vali Karaloğlu ilk olarak depremde ağır hasarlı alan ve yıkılan eski Doğumevi Hastanesi binası yerine yapılan 112 Acil Servis Komuta Merkezi'ne gitti. Karaloğlu, Kamu Hastaneler Birliği Van İli Genel Sekreterliği idari binasının da yer alacağı binaların tefrişatının ve çevre düzenlemesinin bir an önce bitirilmesi ve buraya taşınılması talimatını verdi. Vali Karaoğlu, bina içerisinde gördüğü eksikliklerin giderilmesi için de yüklenici firma yetkililerine uyarılarda bulundu. Daha sonra yapımı tamamlanan Van'ın ikinci köprülü kavşağında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkilisi Bedrettin Gökçenay'dan bilgiler aldı. Çarşamba günü yapılacak törenle ilgili Gökçenay'la son durumu değerlendiren Vali Karaloğlu, sonrasında da işadamı Abdurrahman Yörük tarafından babası 'Cemil Yörük' adına yaptırdığı 12 derslikli ilkokulda okulunu ziyaret etti. Burada Abdurrahman Yörük tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, yapımı tamamlanan ve Salı günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından açılacak olan okulu gezdi. Yörük'ten çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Karaloğlu; okul müdürüne, eğitim ve öğretimin pazartesi günü yeni okulda yapılması talimatını verdi. Akabinde Hacı Ali Akın İlkokulu ve Ortaokulu, İskele Kız İmam-Hatip Lisesi ve İstasyon Mahallesi'ndeki Polatoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nda aynı incelemelerin sürdüren Vali Karaloğlu, bilgisayar dağıtımının da yapılacağı Polatoğlu İlkokulu ve Ortakolu'nun gri renkli olan boyasını beğenmedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bu konuda uyarılarda bulunan Vali Karaloğlu, 'Okullarda bir daha gri renkli boya görmek istemiyorum' dedi. Vali Karaloğlu, daha sonra Kalecik mevkiinde Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından yaptırılan öğretmen lojmanlarını gezdi. Karaloğlu, son olarak İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından Gedikbulak Köyü'nde hafif çelikten yaptırılan İZTO İlkokulu ve Ortaokulu'nu gezdi. Burada muhtar ve vatandaşlarla da ayaküstü sohbet eden Karaloğlu, incelemelerini tamamladıktan sonra buradan ayrıldı.
Vali Karaloğlu'nun tesis ve okulların incelemelerine Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
(SER-MET-Y)

15.12.2012 17:47:56 TSI

Editör: Wan Haber