Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Özel Diyaliz Merkezi'ni ziyaret ederek yöneticilerle görüştü, tedavi gören hastalare 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.
Yardımcısı Hakan Alkan ve Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar ile birlikte yaptığı ziyareti sırasında merkezin Mesul Müdür Dr. Selim Özbilir, Şirket Müdürü Eray Özbilir tarafından karşılanan Karaloğlu, burada tedavi olan vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Bazı hastalarla yakından ilgilenen ve merkez dışındaki taleplerini de dinleyen Vali Karaloğlu, hastaların verilen hizmetlerden 'memnunuz' ifadesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaloğlu, daha sonra beraberindeki bürokratlarla birlikte idare merkezinde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Diyaliz Merkezinin Van'daki hastalara önemli bir hizmet sunduğunu belirten Karaloğlu, vatandaşın memnuniyetinin sevindirici olduğunu ve özel sektörün önünün açılması için kendilerini desteklediklerini söyledi.
Vali Karaloğlu'nun ziyaretinden ve sorunlarını dinlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Özel Diyaliz Merkezi Mesul Müdürü Dr. Selim Özbilir, 50 cihaz ve yatak kapasitesi ile 2005 yılından itibaren hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Merkezin; 39 2 cihaz ruhsatı ile Van'ın en büyük diyaliz merkezi olduğunu anımsatan Özbilir, geçtiğimiz yıl yaşanan iki büyük deprem sonrası kamu hastanelerinin diyaliz ünitelerinin kapanmasına karşın hastaların mağduriyet yaşamamaları için hizmete devam ettiklerini anlattı. Özbilir, şunları söyledi:
DEPREM DÖNEMİNDE HİZMETİMİZ AKSAMADI
"Yaşanan deprem nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin diyaliz üniteleri kapandı. Buna karşın bizler Van Özel Diyaliz Merkezi olarak hizmete devam ettik. Depremden etkilenen Van kent merkezi ile birlikte Erciş ve Muradiye'deki hastalarımıza da hizmette aksama olmadı. Hatta depremin ilk günlerinde hastalarımızın tedavileri aksamasın diye onları, Bitlis ve Diyarbakır'a gönderdik. Deprem sonrası Yeşil Kartlı hastaların da mağduriyetlerini gidermek amacıyla geçici olarak mart ayına kadar tedavi hizmeti sunduk. Ancak Yeşil Kartlı hastalarımızın mart ayındaki hizmetimizin karşılığı olan fatura hala Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılmadı. Kamu hastanelerinin yükünü en zor şartlarda dahi almamıza rağmen son 7 yılda diyaliz seans ücretlerine sadece yüzde 5'lik bir zam yapıldı. Bu şartlarda ayakta durmamız adeta imkânsız. Sadece Van'da değil tüm Türkiye'de hayati bir hizmet sunan özel diyaliz merkezlerinin seans ücretlerine zam yapılmadığı takdirde bu merkezleri çok zor günler bekliyor."
(MET-Y)

04.01.2013 13:09:35 TSI

Editör: Wan Haber