Van Valisi Münir Karaloğlu, yeni hizmete giren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olimpik kapalı yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.
Burada yaptığı açıklamalarda, deprem öncesinde yapımına başlanılan kapalı yüzme havuzunun bitme aşamasına geldiğini belirten Vali Karaloğlu, ancak ilde meydana gelen depremler nedeniyle havuzda ufak tefek sorunların çıktığını, bu nedenle çalışmalara ara verildiğini söyledi. Kapalı yüzme havuzunun yaklaşık bir ay önce hizmete açıldığını ifade eden Karaloğlu, "Uzunluğu 50 metre, genişliği ise 25 metre olan kapalı yüzme havuzumuz, 2,5 metrelik 10 kulvardan oluşuyor. Havuzumuzda kadınlara, erkeklere ve karma olmak üzere üç ayrı şekilde seanslar var. Aynı zamanda ana sınıfından liseye kadar olan okul takımlarının çalışabileceği saatlerde bulunuyor" dedi.
Van halkının her alanda yapılacak olan tesislere susadığını vurgulayan Karaloğlu, "Vatandaşları özellikle kadınlarımızı havuza bekliyoruz. Tesisimizde çok güzel spor salonlarımız bulunuyor. Sauna, masaj odaları ve her türlü spor aktivitelerinin yapılabileceği güzel bir salon oldu. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yüzme havuzundan ücretsiz faydalanabildiğini dile getiren Karaloğlu, tesisten sınırsız yararlanmak isteyen yetişkinlerin 80 TL karşılığında abone olabileceğini, tek seferlik yüzmek isteyen vatandaşların da 7 TL karşılığında havuzdan faydalanabileceğini söyledi.
Van'da son zamanlarda sporun alt yapısına ciddi bir yatırımın yapıldığına dikkat çeken Vali Karaloğlu şöyle konuştu:
"Şu anda 5 bin kişilik bir spor tesisinin inşaatı devam ediyor. Van'ın spor alt yapısı bu anlamda geçmişe göre çok iyi bir seviyeye gelecektir. Bunun yanında hafta içi günde 600-700 kişi, hafta sonu ise yaklaşık bin 200 kişi ferdi sporlardan istifade ediyor. Biz aynı yoğunluğu olimpik yüzme havuzunda da yakalamayı umuyor, havuzun tüm Van halkına hayırlı olmasını diliyorum."
Vali Karaloğlu'nun ziyaretinden önce havuza giren gazeteciler, açıklama yapacağı haberi üzerine havuzdan çıkıp, fotoğraf makinesi ve kameralarına sarıldılar. Gazeteciler, Vali Karaloğlu'nun karşısına geçip, açıklamalarını, ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri ile şortlu olarak takip ettiler. Açıklamaların ardından Vali Karaloğlu da havuzda bir süre yüzdü.
(ATL-MET-Y)

19.12.2012 16:20:10 TSI

Editör: Wan Haber