Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte davet edildikleri Çaldıran ilçesinin İran sınırındaki Kılavuz köyüne gittiler. Türkiye'nin en ağır kış koşularının yaşandığı ve hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi bulduğu ilçenin bu köyünde oldukça samimi ve sıcak bir şekilde Şığkan aşireti mensubu köylüler tarafından karşılanan Karaloğlu ve beraberindekiler, halk oyunları gösterisine alkışla tempo tuttu. Karaloğlu, havanın soğuk olması nedeniyle bir çadırın içine giren ve soba başında bir süre ısındıktan sonra köylülerle sohbet etti.
 

''EN ÖNEMLİ AYAK BAĞINDAN KURTULMAK ÜZEREYİZ''
Buradan Şıhkan aşireti lideri Mehmet Sıddık Aladağ'ın evine geçen Vali Karaloğlu, aşiret lideri ile birlikte önemli mesajlar verdi. Aşiret lideri Aladağ'ın elini sıkı bir şekilde tutan Karaloğlu, Türkiye'nin iyi bir yolda, doğru bir hedefe sorunları çözerek hızla ilerlediğini söyledi. Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Karaloğlu, ''Bizi en çok rahatsız eden, belki kamu hizmetlerinin gelmesini de yavaşlatan ve Türkiye'nin son dönemdeki en önemli ayak bağından da kurtulmak üzereyiz'' dedi.

 

''EDİ BESE''
Karaloğlu; kardeşlik, barış ve dostlukla bu sorunu çözeceklerine inandığını belirterek, ''Artık bu topraklarda huzur ve barış, kardeşlik ve güzellikler olsun istiyoruz. Vatandaşımıza daha büyük hizmetler gelsin istiyoruz. Vatandaşlarımız bu bölgede yapılanların farkında. Son 10 senedeki değişimin, dönüşümün farkında. Birileri bunları görmek, anlamak istemiyor. Onlar anlasınlar diye 'Edi bese', yani 'artık yeter' diyoruz. Anlamak istemeyenler anlasın, huzur olsun istiyoruz, başka bir şey istediğimiz yok'' diye konuştu.


''YETER ARTIK, BU KAN DURSUN''
Şıhkan aşiretinin lideri Mehmet Sıddık Aladağ ise, kandırılarak bir şekilde götürülen kişilerin, bu toprakların insanları olduğunu kaydetti. Aladağ, ''Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız ve gençlerimiz ölmesin. Gidenler bu ülkenin gençleri, evlatlarıdırlar. Ben büyük bir aşiret mensubuyum, demek ki ölenlerin hepsi benim kardeşlerim. Benim yüreğim de yanıyor. Kendi aşiretimden de 14 insan vuruldu, öldü. Buna rağmen her zaman olduğu gibi barış istiyoruz. Yeter artık, bu kan dursun'' ifadelerini kulandı.

Editör: Wan Haber