‘Deprem Haftası’ sebebiyle Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Kompozisyon ve Resim’ yarışmasında dereceye giren öğrenciler belirlendi. Van genelinde yapılan ve 180 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Ceylani ile öğretmen ve öğrencileri makamında kabul eden Vali Karaloğlu, resim dalında dereceye giren öğrencilerin eserlerini tek tek inceledi. Kompozisyon dalında birinci olan Erciş Endüstri Teknik Meslek Lisesi öğrencisi İlyas Yorgun’a da ‘Başrolde Çürük Binalar’ konulu eserini okuttu.


""

23 Ekim 2011 depreminde yıkımın ve ölümün en fazla yaşandığı Erciş’te yaşananları ve depremin değil de ‘çürük binaların yıktığı’ temayı kaleme alan Yorgun’un yazısı Vali Münir Karaloğlu’nu da hüzünlendirdi. Aynı zamanda deneme ve makale yazan Yorgun’u tebrik eden Karaloğlu, milli eğitim yetkililerine ve okul öğretmenlerine öğrenciye sahip çıkmaları ve yakından ilgilenmeleri talimatını verdi. Vali Karaloğlu, ayrıca İlyas Yorgun’un kaleme aldığı deneme ve makalelerinin de toplanarak Van Valiliği’nin desteğiyle kitap haline getirilmesini istedi.


""

Kompozisyon dalında Erciş Endüstri Teknik Meslek Lisesi öğrencisi İlyas Yorgun birinci olurken, ikinciliği Van Koç İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Gezen, üçüncülüğü Büşra Nur Ayaz, dördüncülüğü Hacıbekir İlköğretim Okulu’ndan Bilge Ürgün aldı. Resim dalında ise birinciliği Kadir Rezzan Has Ortaokulu’ndan Esra Aydın, ikinciliği Ahmet Yesevi Ortaokulu’ndan Suna Bilirler, üçüncülüğü ve dördüncülüğü de Kadir Rezzan Has Ortaokulu’ndan Esra Taşkınar ve Abdulkerim Varlı aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Karaloğlu, yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdi. Yarışmada birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncü ve dördüncü olan öğrencilere de birer adet digital fotoğraf makinesi verildi.

Editör: Wan Haber