Bayburt Valisi Hasan İpek Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Koral Madencilik A.Ş. nde incelemelerde bulundu.
Vali İpek, doğal taş ve mermer sektöründe, son yıllarda yaptığı atılımlarla adeta yeni hedeflere yelken açarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışında dikkat çekmeye ve adından söz ettirmeye başlayan Koral Madencilik'i ziyaret etti.
Bayburt taşının sanata dönüştürüldüğü işletmelerden biri olan ve Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, Alaattin Kora'a ait Koral Madencilik şirketinde incelemelerde bulunmak üzere, OSB'ye giden Vali İpek'i şirket sahibi Alaattin Koral karşıladı.
Şirket sahibi ile birlikte işletmeyi gezen Vali Hasan İpek'e işletme sahibi Alaattin Koral tarafından Bayburt taşı hakkında bilgi verildi.
Bölgenin en büyük taş madenlerinin Bayburt'ta bulunduğunu, ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen taş ve mermerlerin yer aldığı fuarlara katıldıklarını, katıldıkları fuarlarda Bayburt Taşı ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Koral, yeni getirdikleri taş işleme makineleriyle ürün çeşitlerini artırdıklarını kaydetti.
Koral, Bayburt'un en önemli simgesi haline gelen Bayburt Taşını, gerek Türkiye'de gerekse yurt dışına ihraç ederek Bayburt Taşının tanıtımını en güzel şekilde yapabilmek için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.
(YY-AT-Y)

12.02.2013 12:15:28 TSI

Editör: Wan Haber