Bayburt Valisi Hasan İpek, köylerin sorunları yerinde görmek ve köy halkı ile tanışmak amacıyla başlattığı köy ziyaretlerine merkeze bağlı Kurugüney, Saraycık ve Sakızlı köyleri ile devam etti.
Beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Mahalli İdareler Müdür Vekili Ali Gencer, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Serkan Yılmaz ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Çiçek ile birlikte köyleri ziyaret eden Vali Hasan İpek, köy muhtarlarından köyün sorunları hakkında bilgi aldı.
Saraycık köyünde basın mensuplarına ziyaretle ilgili açıklama yapan Vali Hasan İpek, "Değerli arkadaşlar bu gün Saraycık Kurugüney ve Sakızlı köylerini ziyaret ediyoruz. İnşaat sezonunda yapacağımız çalışmalara rahatlık oluşturmak üzere köylerimizi gezerek hem köylerimizin sorunlarını tespit ediyoruz hem de vatandaşlarımızla sohbet edip hal hatır sorarak, vatandaşlarımızla insanlarımızla birlikte oluyoruz.
Bugüne kadar Bayburt'ta 33 tane gölet yapılmış, göletleri yapıp hizmete sokan benden önceki tüm valilerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu göletlerin hepsinin sulama kanallarına ihtiyaç var. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ilimizi ziyaret ettiklerinde, sulama kanallarına köklü çözüm getirilmesini Sayın Bakanımızdan sulama kanallarımızın DSİ tarafından yapılmasını talep ettik. Sayın bakanımızda bizi kırmayıp, DSİ Genel Müdürüne talimat verdi. DSİ tarafından Basınçlı sulama yapılacak, yani basınçlı sulama kanalı yapılınca tepelere de su çıkacak. Eğer biz Özel İdare kaynaklarıyla yapmış olsak bu küçük çaplı olacaktı. Biz bunu köklü bir çözüme kavuşturmak istedik. Sayın bakanımızın talimatları ile su kanallarının projesi DSİ tarafından onaylanmak üzere yapımı iki seneyi bulacak olan bu projenin bitmesi halinde köylerimizdeki sulama kanalları köklü bir çözüme kavuşmuş olacaktır." diye konuştu.
Vali Hasan İpek, Gönül Elçileri Projesi ile ilgili de şunları söyledi.
"Gönül Elçileri projesi kapsamında köylerde yaşayan ve eğitimleri yarım kalmış bayanların kayıt yaptırıp, kursa gelmeleri halinde meslek lisesi mezun olabilecekler. Bu konuda köy muhtarlarından köylerinde yaşayan bayanların konuyla ilgili bilgilendirilmelerini istedim."
Köy çeşmesinin de kullanılamaz halde olduğu gören Vali Hasan İpek, çeşmenin yapılarak vatandaşların hizmetine sunulabilmesi için gerekli olan malzemelerin valilik tarafından karşılanacağını belirterek, muhtardan çeşmenin yapılması için çalışma başlatması gerektiğini söyledi.
Saraycık köyündeki ziyaretini tamamlayan Vali ve beraberindekiler aynı güzergahta olan Sakızlı köyüne ziyaret ettiler. Köy içerisinde kısa bir gezinti yaptıktan sonra köy odasında Köy Muhtarı Üner Yetişen ve köylülerle bir araya gelen Vali İpek, köyün sorunları hakkında bilgi aldı.
(YY-AA-Y)

15.02.2013 12:16:39 TSI

Editör: Wan Haber