Bursa Valisi Şahabettin Harput, YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, YEPSAN'ı ziyaret etti. Fabrikada incelemelerde bulunan Harput, üretim hakkında YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş'tan bilgi aldı. Türkiye'nin son 10 yılda ciddi mesafe kaydettiğini söyleyen Harput, "Kişi başı milli gelirde 2 bin 500 dolardan bugün 11 bin dolarlara ulaştık. Bu gelişim önümüzdeki döneme de daha iyi bakmamıza imkan sağlıyor" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Kore'den yetkililerin kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Harput, "Koreliler de tıpkı bizim gibi hedef koymuşlar. 1999 yılında koydukları hedefe göre 2012'de 500 milyar dolar ihracat gerçekleştireceklerdi, ancak bugün geldikleri noktada bu rakamı fazlasıyla aşarak 800 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyorlar. Türkiye'nin Kore'den eksik bir yanı yok" diye konuştu.
"KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMEK ÖNEMLİ"
Emek yoğun üretim yerine katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin önemine dikkat çeken Harput, "2023'teki 500 milyar dolarlık hedefe ulaşmak istiyorsak, katma değerli ürünler üretmek zorundayız. Türkiye şu an ihraç ettiği her 1 kilo üründen 1,4 dolar kazanıyor. Almanya ise kilo başına 4,1 dolar kazanıyor. İşte katma değerli ürün üretmenin gereği ortada. Bu noktada bahsettiğim konuyu hayata geçiren bir YEPSAN görüyorum. Sizin diğer şirketlere de örnek olmanızı diliyorum" şeklinde konuştu.
Yaptığı ziyaretten dolayı Vali Şahabettin Harput'a teşekkürlerini ileten YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, "Türkiye'nin inanıp da başaramayacağı bir iş yok. Sadece biraz kendimize güven eksikliğimiz var. Siyasal istikrar ile birlikte sağlanan ekonomik istikrar da bizi komplekslerimizden arındırıp daha güvenle yürümeye teşvik ediyor. Kore'nin dünya markaları var. Bizim de dünya çapında markalar oluşturabilmemiz için mühendislerimize ve ar-ge çalışmalarına büyük görev düşüyor" açıklamasını yaptı.
Vali Şahabettin Harput'un YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. fabrikasındaki incelemelerine Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da eşlik etti.

(AF-

10.02.2013 13:53:32 TSI

Editör: Wan Haber