Vali Şahabettin Harput, tüm bakanlıklardan hizmet içi eğitim, seminer, sempozyum, ulusal ve uluslararası kongre çalışma takvimlerinin bir bölümünü Bursa'da gerçekleştirmelerini talep etti. Vali Harput yaptığı açıklamada, "Bursa turizm altyapısı ve tarihi ve kültürel mirasıyla bu tür etkinliklerin başarıyla gerçekleştirilebileceği yegâne adreslerden biridir" dedi.
Başbakanlık'a ve tüm bakanlıklara gönderilen yazıda kentte yer alan konaklama tesislerinin kapasitelerine dair bilgiler verilirken, bakanlıklardan ulusal ve uluslar arası kongre çalışma takvimlerinin Bursa'da yapılması talep edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Türkiye'nin 4. büyük şehri, sanayi ve tarım alanında güçlü konuma sahip Bursa, ülkemizin tarih, kültür ve medeniyet zenginliği bakımından en fazla eseri bağrında barındıran müstesna kentlerimizden biri olarak Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait pek çok ilkin mührünü taşır. Tarihi zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri, Uludağ'ı, İnanç Turizmi açısından özellikle İslam inancı açısından olduğu kadar diğer dinler için de sahip olduğu değerler, yine çok çeşitli ve lezzetli meyveleri, yöresel yemekleri, Uludağ'ın yeşil yamaçları ile Bursa Ovası arasına yerleşmiş kentimiz, birçok turizm değerini içinde barındırır. Tüm bu güzelliklere ilave olarak, Hıristiyanlar için tarihte 2 ayrı konsülün toplandığı yer olan İznik İlçesi, dünyada en iyi çininin yapıldığı yer olarak ziyaretçilerini beklemektedir. Son yıllarda otelcilik, belediyecilik, kongre turizmi, teleferik, deniz yolu ulaşımı, havaalanı, hızlı tren, Dağyenice Termal Turizm Merkezi Projesi, termal suyun otellere verilmesi ve turizmde mevcut potansiyelin daha kolay ve geniş kitlelerce kullanımını sağlamaya matuf otoyol projeleri gibi çalışmalar hayata geçmiş ve geçmeye devam etmektedir" dedi.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin Bursa için önemli bir güç olduğuna dikkat çeken Harput, "Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde 1600, 800 ve 400 kişilik 3 ana salon, 5 seminer salonu, 18 kurs salonu ve büyük bir fuayesi mevcuttur. Çeşitli büyüklüklerde 1000 kişiye kadar kongre ve toplantıya imkân veren uluslararası otel altyapısı, şehir merkezinde 3000 odaya kadar 3 yıldız ve üzeri oda kapasiteli ve yine son yıllarda Valiliğimizin girişimleriyle çoğu ünlü markalara ait 7000 termal yatak kapasiteli otelleriyle Bursa her çeşit kongre ve toplantı için ideal özelliklere sahiptir. Ayrıca sosyal program olarak da çok zengin imkânlara sahip olan ilimizin önemli değerlerinden olan Uludağ yine 8000 yatak kapasitesi ile Bursa'nın ve ülkemizin ayrı bir zenginliğidir. Bursa Yenişehir Uluslararası Hava Limanı'ndan, her gün iki sefer gidiş ve yine iki sefer dönüş olmak üzere Ankara uçuşları gerçekleşmekte olup, Ankara bağlantılı Türkiye'nin tüm önemli merkezlerine seferler gerçekleştirilmektedir. Yine İstanbul'a deniz ulaşımı ile çok rahatlıkla ve kısa sürede ulaşmak mümkündür" diye konuştu.
Bursa'nın kongre ve toplantı düzenlenebilecek temel faktörlerini bünyesinde barındırdığını ifade eden Vali Harput, "Bursa, ilimizin turizm altyapısı ve kültürel birikimi dikkate alınarak, Bakanlıklarımızın önümüzdeki dönem yapacağı hizmet içi eğitim, seminer, sempozyum, ulusal ve uluslararası kongre çalışmalarında Bursa ilimizi planlamaya dahil edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.
(MA)

30.12.2012 17:09:43 TSI

Editör: Wan Haber