Bursa Valisi Şahabettin Harput, yarın sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek Bursaspor'un kampını ziyaret etti. Taraftarların takıma olan ilgisizliğinin kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Harput, "Bursaspor'un daha fazla desteğe ihtiyacı var" dedi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Süleyman Şahin ile birlikte Özlüce Tesisleri'ne gelerek Bursaspor Yönetim Kurulu'nu ve A Takımı ziyaret etti. Vali Harput'u, Özlüce Tesisleri'nde Genel Sekreter İlhan Uslu, İdari Asbaşkan İsmet Demirel, Altyapıdan Sorumlu Yönetici Necmettin Kocaman, Genel Müdür Vekili İsmail Özdemir ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam karşıladı. Bursasporlu futbolculardan önce yöneticiler ile bir araya gelen Vali Şahabettin Harput, Bursaspor'un daha da büyük bir kulüp haline bürünmesi için her zaman yanında olduğunu söyledi.
Bursasporlu taraftarların bu sezon maçlara ilgi göstermemesine üzüldüğünü belirten Harput, "Kupada 1461 Trabzon takımı karşısında oynamış olduğu güzel futbol ve alınan net galibiyetten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu sezon lig çok çekişmeli geçiyor. Takımların performansları değişkenlik gösteriyor. Ben takımımıza güveniyorum. Sezon sonunda ligi en güzel yerde bitireceklerinden şüphemiz yok. Ancak ben Bursalı hemşerilerime seslenmek istiyorum. Bursaspor'u sevmek, güvenmek lafla olmaz. Bu sezon taraftarlarımızın takıma göstermiş oldukları ilgisizlik beni rahatsız ediyor. Yeşil beyaza gönül veren taraftarlarımız Bursaspor'u daha iyi yerlerde görmek istiyorlarsa maddi ve manevi her türlü şekilde kulübe destek vermeleri gerekiyor. Stadyumun dolması gerekiyor. Bursaspor taraftarlarının ve Bursalıların kendilerini sorgulaması gerekiyor. Bursaspor'un daha fazla desteğe ihtiyacı var. Özelikle tribünlerde 90 dakika desteğe ihtiyaç var. Son zamanlarda gördüğüm tribünlerdeki boşluktan dolayı bilhassa hatırlatmak istedim. Bundan sonraki günlerde inşallah daha iyi sonuçlar alacağız. Bursaspor Yönetim Kurulu'na, teknik heyetimize ve futbolcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
Yöneticiler ile yaptığı görüşmenin ardından futbolcular ile bir araya gelen Vali Harput, futbolculara hitaben yaptığı konuşmada, "Sizlerin yakalamış olduğu güzel aile ortamını sürdürerek gelecekte çok daha başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlerle bu yıl yoğun mesailerimiz arasında sizlerle sık sık beraber olma imanlı bulamadık. Bugün zaman müsait olduğu için sizlerle birlikte olmak istedim. Son kupa maçımızda almış olduğumuz galibiyet beni ve Bursa kamuoyunu memnun etti. Galatasaray gibi bir takımı kupadan eleyen 1461 Trabzon'u yendiğiniz için sizleri kutluyorum. Ligdeki durumumuza gelirsek ligde çok farklı konumlar oluşuyor. Bizde bu değişkenlik içerisinde yer alıyoruz. Sıralamada 2.takım ile aramızda yarın Gençlerbirliği'ni yenersek 4 puanlık bir fark kalacak. Her an ilk 3'e girme şansımız var. Bu aslında bir gerçek şans değil. Bu sene benim en çok dikkatimi çeken birkaç tane iyi götürdüğümüz maçta berabere kalarak puanlar kaybettik. Bunun birkaç nedeni olmuştur. Rehavet veya paniklemekten dolayı bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Maçın 90 dakika olduğunu bilerek hiçbir zaman bırakmadan mücadelemizi vermek gerekiyor. 'Başarı başarabileceğim diyebilenindir' diye çok güzel bir söz vardır. Bugün sizlerle özellikle geçen sezonda birlik ve beraberlik halinde uyum içerisinde kardeşlik havası içerisinde sıcak bir ortamda güzel bir mücadele sergilediniz. Elbette sonucun inşallah daha iyi olmasını biz bekliyoruz. Öncelikle takım olarak uyumunuz hoca ve talebe ilişkiler ve oyuncuların kendi arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri çok önemlidir. Bu noktadaki anlayışlı sevgi dolu anlayışınız için sizi kutluyorum. Bu güzel davranışların önümüzdeki dönemde de aynen devam etmesini istiyorum. 2013 yılının hem size hem aileleriniz sağlık ve başarı getirmesini diliyorum. Bursaspor Kulübü olarak sizlerle buluşmadan önce yöneticilerimiz ve hocamız ile Bursaspor'un daha da güçlenmesi için neleri yapabilirizi görüştük. Her zaman Bursaspor'un yanındayız" diye konuştu.
(MA-BÇ-S)

22.12.2012 20:04:22 TSI

Editör: Wan Haber