Vali Şahabettin Harput, Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BTÜ) yerleşkesinin daha önceden Kestel'de belirlenen araziye yapılacağını açıkladı.
BTÜ'nün kampüsüne ilişkin yer alan bazı açıklamaları değerlendiren Vali Harput, BTÜ'nün kampüsünün Kestel'deki araziye yapılacağını dile getirdi. Vali Harput, "Zaman zaman BTÜ ile alakalı basında farklı algılamalara yol açan 'acaba BTÜ kampüsünün kurulacağı yer seçiminde bir değişiklik mi düşünülüyor. Acaba nereye kurulacak' gibi bazı gazete manşetlerinde haberler yapılıyor. Bununla alakalı hem BTÜ rektörüyle hem Kestel Belediye Başkanı Yener Acar hem de Kalkınma Bakanlığımız ile görüşmek suretiyle açık net bir bilgi vermek istiyorum. BTÜ'nün kampüs alanı kesinlikle Kestel bölgesinde seçilen alandır. Hiçbir şekilde bu alanın değiştirilmesi söz konusu değildir" dedi.
"Bu vatandaşın kafasında acaba Yıldırım'a mı kayıyor, gerekçeler nedir. Yıldırım'la alakalı bazı farklı bilgiler yansıdı" diyen Harput, şöyle devam etti:
"Bursa'nın son 5 yılını en iyi bilen bir insanım, 5 yıldır valiyim. Malum yer, daha evvel Yıldırım Kaymakamlığı'nın kullandığı alan iken biz BTÜ'nün kurulmasını çabuklaştırmak üzere bizzat devreye girdik. Büyük bir üniversitenin kampüs olarak yerleşmesi için Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi'ndeki yerin küçük geliyor."
Harput, daha önce otel olarak planlanan Eğitim Mahallesi'ndeki alana üniversitenin üst düzey konukları için sosyal tesis ile öğrencilerin ve halkın da eğitim alabileceği yabancı diller eğitim merkezi inşa edileceğini duyurdu. Harput, "Kestel Belediyemiz arazinin kamulaştırılmasıyla alakalı üniversitemiz hesabına belli bir meblağ intikal ettirdi. Kestel'deki yerin kamulaştırılmasıyla alakalı çalışma başladı. BTÜ Rektörü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile bir araya gelerek son noktayı koyacağız" diye konuştu.
(YS)

28.01.2013 14:50:27 TSI

Editör: Wan Haber