Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Türk Dünyası'nın her köşesinin Türkiye adına değerli olduğunu belirterek, Türki Cumhuriyetler ile yapılan çalışmaların desteklendiğini kaydetti.
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'nci yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Toroslar Belediyesi'nin davetlisi olarak Kırgızistan'ın Oş iline bağlı Özgen ilçesinden Mersin'e gelen Kırgız heyeti, Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Özgen Kaymakamı Attokur Tacibaev, Özgen Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ile Özgen Kent Konseyi Başkanı Abdulfattah Nasirov'un yer aldığı heyete Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna eşlik etti.
Ziyarette, Toroslar Belediyesi ile Özgen kenti arasında 'Kardeşlik Anlaşması' imzalandığını anımsatan Güzeloğlu, gelişmenin büyük önem arz ettiğini dile getirdi. 'Türk Dünyası'nın her köşesinin Türkiye adına değerli olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Kırgız heyetin 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'nci yıl dönümü etkinliklerine katılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Güzeloğlu, Türkiye ile Türki Cumhuriyetler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, bu noktada yapılan çalışmaların desteklendiğini kaydetti.
Mersin ile Özgen arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin de üzerinde durulduğu ziyarette Vali Güzeloğlu'na, Kırgız çapanı ile kalpağı takdim edildi.
(KYM-Y)

02.01.2013 17:24:16 TSI

Editör: Wan Haber