Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Yeşil bir Şanlıurfa" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında öğrencilerle birlikte çam fidanı dikti.
Vali Celalettin Güvenç, Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde öğrencilerle DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'ne ait sulama tüneli çıkışında ise DSİ çalışanlarıyla fidan dikti. İlk olarak DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve DSİ çalışanlarıyla birlikte 2 bin çam fidanı dikilen Şanlıurfa Sulama Tüneli çıkışındaki boş alana fidan diken Vali Güvenç, daha sonra Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçti. Her bir öğrenci için bir fidan dikilen törende öğrencilerle sohbet eden Vali Güvenç, fidelere iyi bakmalarını istedi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Güvenç, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in talimatları doğrultusunda 'Yeşil Şanlıurfa' sloganıyla başladığımız çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa'nın çehresini değiştireceğiz. Her taraf yemyeşil ağaçlarla kaplanacak inşallah. Bunun için tüm kurumlarımız, Orman Bölge Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu anlamda biz de manevi destek olmak amacıyla kent ormanı dediğimiz tünelin çıkışında DSİ Bölge Müdürümüzle ağaçları diktik. Şimdi de geldik ve İmam Hatip Lisesi'ndeki gençlerimizle birlikte ağaç dikiyoruz" dedi.
Fidan dikimi ile her gencin bir ağaca sahip olduğunu anlatan Vali Güvenç, "Güzel olan, her öğrencimiz bir ağaca sahip oldu. Herkesin bir ağacı var artık. Bütün Urfalı gençlere de bu gençleri örnek gösteriyoruz. Ağaç dikelim, ilimiz yeşil olsun, oksijeni bol olsun. İnşallah bu gençlerimiz de bu ağaçlara sahip çıkacaklar. Tam kök salana kadar sulayacak, ihmal etmeyecekler. Kırılmasına izin vermeyecekler" diye konuştu.
Öğrencilerden ağaçlara iyi bakmaları konusunda söz alan Vali Güvenç, bahar mevsiminde okula gelip tekrar öğrencilerle birlikte fidanlara bakacağını söyledi.
Öğrencilere hitaben de bir konuşma yapan Güvenç, gençleri görüp, okulun sorunlarını idarecilerden dinlemek için okula geldiklerini söyledi. Vali Güvenç, bu memleketin daha güzel olması ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için herkesin çalışması gerektiğine dikkat çekerek, herkesin işini en iyi şekilde yapmasının önemine değindi. Bu çalışmalara kent genelinde el birliği ile devam edeceklerini vurgulayan Vali Güvenç, "Okullarımız, şehrimiz ve ülkemiz daha güzel olacak. Sizin bu coşkunuz bu heyecanınız, bizlere moral vermiştir. İnşallah bu moralle, eksikliklerinizin tamamını gidereceğiz. Önümüzdeki dönemlerde, hiçbir eksiği olmayan bu güzel okulda okuyacaksınız. Bunları yapmak görevimiz. Ders çalışıp, başarılı olup, daha iyi işler yapmak, daha büyük bir Türkiye'yi ortaya çıkartmak da sizin göreviniz" dedi.
Vali Güvenç, okul idarecileri ile sohbet ettikten sonra Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile birlikte okuldan ayrıldı.
(MUD-Y)

14.12.2012 15:58:55 TSI

Editör: Wan Haber