Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bozova ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce 1 kişinin ölümüyle başlayan Kara ve Kaymaz aileleri arasındaki husumeti, verdiği 'barış' yemeğiyle sonlandırdı.
İlçe Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy'un araya girmesiyle tatlıya bağlanan kan davası için bugün Bozova'da her iki ailenin katılımıyla barış yemeği düzenlendi. Bozova İmam Hatip Lisesi salonunda bir araya getirilen aileler, aralarındaki husumete son verdiklerini ilan ederek, birlikte kurulan sofrada ''barış yemeği'' yedi.
Yemeğe katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yaklaşık 1,5 yıldır Urfa'da hizmet ettiğini belirterek, "Urfa'da vali olarak yaklaşık 1,5 yıldır hizmet veriyorum. Şanlıurfa da çok sıkıntılarımız var alt yapı, köy yolları, içme suyu sıkıntıları var. Sağlıkta, eğitimde sıkıntılarımız var. Genç bir nüfusumuz var durmadan mesai kavramını tanımadan çalışmamız gerekiyor. Ama bu bir yılda gördüğüm bunların hepsinin üstünde bizi daha çok üzen bizi daha çok yaralayan bir insan olarak bir Müslüman olarak beni daha çok üzen bu kan davaları. Umarım bu kan davaları bir an önce biter Allah barışınızı hayırlı etsin" dedi.
Vali Güvenç, kan davalarının tamamen sona ermesi için çaba gösterdiklerini ifade ederek, bölgede kimsenin istemediği halde benzer davaların sürdüğünü söyledi. Şanlıurfa'ya yatırımcının gelmesine engel olan bu kötü geleneğin sona ermesi gerektiğini ve Şanlıurfa'dan başka hiçbir yerde olmayan misafirperverlik, diğergamlık özelliklerinin öne çıkması gerektiğini anlatan Vali Güvenç, ''Bu davaların artık sona ermesi lazım. Bu davalarda, Şanlıurfa kaybediyor, Türkiye kaybediyor. Bu olumsuz konular, şehre gezmeye gelecek veya yatırım için gelecek kişileri caydırıyor. Kaba kuvvet, hiçbir şey çözmüyor. Hepimiz biriz ve beraberiz. Herkes Allah'ın kulu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Bir hiç yüzünden çıkan bu tür davaları bitirmemiz lazım, bunlar bize yakışmıyor'' diye konuştu.
Vali Güvenç, konuşmasının ardından her iki ailenin önde gelen bireylerini barıştırarak kan davasını sona erdirdi.
Öte yandan barış yemeği törenine Vali Celalettin Güvenç, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile Kara ve Kaymaz ailelerinin aile fertleri katıldı.
(MD-YHY-Y)

16.12.2012 18:28:50 TSI

Editör: Wan Haber