Siirt Valisi Ahmet Aydın'nın eşi Arzu Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, Toplum Merkezleri'nce yürütülen, halı, kilim, biçki, nakış, el sanatları, okuma salonları ve çocuk gelişim merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Arzu Aydın, ilk olarak Ulus Mahallesi'ndeki toplum merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kilim ve halı atölyelerini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Çocuk gelişim merkezindeki çocuklarla ilgilenen Aydın daha sonra atölyelerdeki kursiyer genç kızlarla bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Anadolu Kalkınma Vakfı toplum merkezinde incelemelerine devam eden Aydın, çalışmar ve faaliyetler hakkında da bilgi aldı. Toplum merkezi bünyesinde açılan kursları tek tek gezen Aydın, bilgisayar kurslarına katılan genç kızlarla bir süre sohbet etti. Aydın, sohbet sırasında Nursel Toprak ve Zehra Erdoğan adlı iki genç kızın maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimlerine ara verdiklerini öğrenince, bu iki genç kıza sahip çıkarak, eğitimlerini tamamlamaları için her türlü destek için söz verdi. Biçki nakış kurslarına katılan ve özürlü bir çocuğu bulunan, İlknur Alp adlı bayanla bir süre görüşen, Aydın, Furkan Alp adlı özürlü çocukla bir süre ilgilenerek, çocuğa bakıcı ücretinin ödenmesi ve Diyarbakır ilinde tedavisi devam eden çocuğa maddi olarak destek çıkılacağını dile getirdi.
Aydın'nın inceleme gezisine Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Gökhan Marakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdurrahim Aslan da eşlik etti.
(RÇ-AKK-Y)

25.01.2013 10:30:29 TSI

Editör: Wan Haber