Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, üretim ve istihdamın artırılması kente yeni yatırımların gelmesi için şehrin tüm aktörleriyle işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
Vali Mehmet ufuk Erden, Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret ederek bazı seramik ve tekstil fabrikalarında incelemelerde bulundu. Vali Erden UOSB Yönetim Kurulunu ziyareti sırasında alt yapı çalışmaları hakkında Başkan Ali Yıldırım'dan bilgi aldı. Daha sonra fabrika gezisine çıkan Vali Erden ilk olarak UMPAŞ Seramik firmasını ziyaret etti. UMPAŞ Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Alper'den sektör hakkında bilgiler alıp fabrikada incelemelerde bulunan Erden, Uşak'ın Türkiye'deki seramik üretiminde ciddi bir paya sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin en önemli seramik firmalarından bazılarının kentte bulunmasının üretim ve istihdama katkı sağladığını da belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, " Hepimizin ortak arzusu üretim ve istihdamı arttırmak. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda ortaya konulan hedeflere ulaşabilmek için ortak çalışmalar yapmak durumundayız. Uşak ili köklü bir sanayi geçmişine sahip. Özellikle tekstil, seramik ve deri gibi sektörlerde ihtisaslaşmış. Bu birikimi ve girişimci ruhu gelecek nesillere aktararak üretimimizi ve istihdamımızı arttırmalıyız. Şehrimize yeni yatırımcılar çekebilmek için birlikte çalışmalıyız. Bugünkü gezimizde gördüğümüz sinerji bizi umutlandırdı. Ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan işletmelerimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Vali Mehmet Ufuk Erden daha sonra UOSB içerisindeki bazı tekstil firmalarını da ziyaret ederek üretim ve istihdam hakkında bilgiler aldı. Vali Erden, fabrika gezilerinin ardından sanayicilerin gelişen teknolojiye ve dünyadaki yeniliklere ayak uydurması gerektiğini de ifade etti.
(KY-İK)

12.02.2013 16:50:44 TSI

Editör: Wan Haber