Vali Mehmet Ufuk Erden, yapımı devam eden Uşak Arkeoloji Müzesinin inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Erden, incelemeler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk ve inşaat firması yetkililerinde bilgi aldı.
Uşak Arkeoloji Müzesi inşaatının 2013 yılı sonunda tamamlanacağını belirten Vali Erden, Kültür Bakanlığımız tarafından kentimize yakışır bir müze inşa edildiğini, müzenin gerek mimarisi gerekse inşa edildiği alanın özellikleriyle farklı bir eserin ortaya çıkacağını, ifade etti.
İnşaatın su basmanı seviyesinin tamamlandığını ve diğer katlara doğru çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, "Müze tamamlandığında dünyaca ünlü Karun Hazineleri de bu müzede sergilenecek. Yaklaşık 8 bin metrekare alanda inşası devam eden modern müze binasında fuaye alanı ve konferans salonu gibi bölümlerde yer alacak. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olması beklenen müze hizmete açıldığında daha önce sahtesiyle değiştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Almanya'da bulunduğunu açıkladığı Karun Hazineleri'nin en değerli parçası Kanatlı Deniz Atı görünümlü Altın Broş da burada sergilenecek" dedi.
(KY-İK)

23.01.2013 16:35:31 TSI

Editör: Wan Haber