Vali Mehmet Ufuk Erden, il merkezinde eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden okullarda hafta sonu da incelemelerini sürdürdü. Yarıl yıl tatili boyunca okullardaki çalışmaları yakından izleyen Vali Erden, eğitimde ikici döneme sorunsuz başlandığını bildirdi.
İncelemeler kapsamında Vali Erden, Gül İlköğretim Okulu, Alper Günbayram İlköğretim Okulu, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ile birlikte Spor Lisesi için inşa edilen spor salonunda da incelemelerde bulundu. İlk olarak Spor Lisesi spor salonu inşaat alanını inceleyen Vali Erden salon yapımıyla ilgili bilgiler aldı. Spor Lisesi'ndeki incelemelerinin ardından, Gül İlköğretim Okulunu ziyaret eden ve öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Erden, daha sonra Alper Gün Bayram İlköğretim Okulu ve Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu.Okullarda derslikleri inceleyen ve fiziki koşullar hakkında bilgi alan Vali Erden, okulların fiziki yapıları ve araç gereç yönünden dört dörtlük olmasını istediğini ifade etti.
Okullardaki fiziki yapının iyi olmasının eğitim öğretim kalitesine olumlu katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Vali Erden, "Okullarımızın eğitim kadrosunun yanı sıra, çağın getirdiği teknolojik gelişmeler doğrultusunda fiziki anlamda da geliştirilmesi, eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin daha kaliteli ve günün şartlarına uygun yetişmelerine imkan sağlayacaktır. Bu çerçevede okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim için önemli olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şartlarda, kaliteli eğitim almalarıdır. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır" dedi.
Ziyaretleri sırasında okullardaki eğitim durumu, öğrenci ve öğretmen sayıları, derslikler, atölyeler ve binanın fiziki yapısı ile ilgili bilgi alan Vali Erden'e Milli Eğitim Müdür Vekili Yaşar Akyay ve Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Şahin eşlik etti.
(KY-İK)

11.02.2013 11:04:53 TSI

Editör: Wan Haber