Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Fatih Projesi kapsamında şuana kadar Fen Lisesi ve Anadolu Orhan Dengiz Anadolu Lisesi'nde 108 öğrenci ile 29 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığını söyledi.
Vali Mehmet Ufuk Erden, eşi Yeşim Erden ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile birlikte Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımında pilot okul olarak seçilen Fen Lisesi'nde 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıttı. Dağıtılan tabletlerin eğitime katkı sunacağına inandıklarını söyleyen Vali Mehmet Ufuk Erden, "Hükümetimiz eğitimde ciddi reformlar gerçekleştirdi. Fatih Projesi kapsamında okullarımız akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla donatılacak. İlimizdeki Fen Lisesi ve Orhan Dengiz Anadolu Lisesi'nde 108 öğrencimiz ve 29 öğretmenimize tablet verdik. Proje birkaç yıl içerisinde tamamen uygulamaya geçmiş olacak" dedi. Vali Mehmet Ufuk Erden Fatih Projesi ile ilgili açıklamalarının ardından beraberindeki heyetle birlikte Fizik Laboratuarında ders gören 9. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek tabletlerini dağıttı. İlk tablet bilgisayarı bir öğrenciyi kendisi veren Vali Erden daha sonra Eşi Yeşim Erden, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve öğretmenlerin ardından gazetecilere da tablet dağıttırdı.
Tablet dağıtımından sonra öğrencilere devletin sunduğu son teknoloji tablet bilgisayarları amacına uygun olarak kullanmalarını da tavsiye eden Vali Mehmet Ufuk Erden, "Artık dersi öğrenemedim demek yok. Evde aynısını tekrar edebileceksiniz. Fatih Projesi kapsamında devletin sizlere verdiği son teknoloji tabletler eğitiminize katkı sağlayacak. Belki de bu sınıftan yarın ülkemiz için önemli hizmetler gerçekleştirecek bireyler çıkacaktır. Bu potansiyeli biz sizlerde görüyoruz. Sizden isteğimiz derslerinize iyi çalışıp sağlanan imkanları en verimli bir şekilde kullanmanızdır. Devletimiz eğitimde yeniliğe buna karar verdi. Adını da 'Fatih' koydu. Çünkü 'Fatih' çağ açıp, çağ kapatan bir devlet adamıdır. Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar uygulaması ile birkaç yıl içerisinde tüm öğrencilerimizi kapsayacak" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Fatih Projesi'nin önemine dikkat çekerek orta derceli okulların tamamına akıllı tahtaların kurulduğunu kısa süre içerisinde de ilk okulların tamamına da akıllı tahtaların kurulacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ayrıca tablet bilgisayarın 2015 yılına kadar tüm öğrencilere ulaştırılmış olacağını da ifade etti. Tablet dağıtımının ardından Vali Erden Fen Lisesi'ndeki öğretmenlerle de bir araya gelip öğrencilerin geçen yıllarda başarı elde ettikleri projeleri inceledi.
(KY-İK)

15.02.2013 13:57:58 TSI

Editör: Wan Haber