Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret ederek okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yarıl yıl tatilinde okullardaki çalışmaları yakından izleyen Vali Erden, yarıyıl tatilinde okullardaki eksikliklerin giderildiğini söyledi.
Milli Eğitim Müdür Vekili Yaşar Okyay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Şahin ve Okul Müdürü Osman Gökdurna ile öğretmenler tarafından karşılanan Vali Mehmet Ufuk Erden; Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Ahşap Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim verilen atölye ve derslikleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri'nin önemine değinen Vali Erden, nitelikli elemanların yetişmesinde Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri'nin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen gün gelişen ve üreten bir ülke olduğunu ifade eden Vali Erden, "Ülkemizin gelişmesindeki en büyük sermaye genç nüfusumuzun olmasıdır. Ancak gençlerimizin iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları geleceğimiz için çok önemlidir. Eğitim kurumlarımızın her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve eğitimlerini bu doğrultuları vermeleri, öğrencilerimizin mesleki eğitimde aldıkları son bilgiler ile gelecekteki meslek yaşantılarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek içinde çok çalışmamız ve dünya da ki mesleki anlamdaki gelişmeleri takip etmemiz gerekmektedir" dedi.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretinin ardından Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini de geçerek eğitim binasında incelemelerde bulunan Vali erden, lisedeki eğitim çalışmaları hakkında okul idarecilerinden bilgi aldı.
(KY-İK)

08.02.2013 14:13:44 TSI

Editör: Wan Haber