Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutladı.
Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Bugün, bu toprakları işgal etmek üzere saldıran düşman ordusu ve mağrur komutanlarının, gördükleri azim ve kararlılık dolu direnişle, başları eğik bir şekilde Gaziantep semalarında nazlı nazlı dalgalanan şanlı bayrağımızı selamlayarak gazi şehrimizi terk edişlerinin, şanlı Gaziantep savunmasının 91. yıldönümünü, yani Gaziantep'in kurtuluş bayramını, büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz. Gaziantep savunması, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını teşkil eden bir kurtuluş mücadelesidir. Her türlü yokluk ve zor şartlarda, topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı, Anteplilerin hiçbir yerden yardım ve destek almadan ve 6 bin 317 şehit verme bedeliyle ortaya koydukları o müthiş direniş, Anadolu insanına yeniden umut olmuş, inanç olmuş ve milli mücadelenin başlamasına öncülük etmiştir. Bu nedenledir ki, Antepliler Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar' ve 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler' iltifatına mazhar olmuşlardır" dedi.
Bugünlere kolay gelinmediğini ve vatanın her karış toprağının aziz şehitlerin kanlarıyla yoğrulduğunu vurgulayan Vali Erdal Ata, "Bugün yurdumuzda hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak; çağdaş, kalkınmış, mutlu ve müreffeh bir hayat sürdürüyorsak, bunu şüphesiz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Unutmayalım ki, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal topraklar, tarihi ve kültürel değerler bize kalan bir miras değil; gelecek kuşaklara aktarmamız gereken kutsal birer emanettir. Onların bizlere emanet bıraktığı tarihi ve kültürel değerler, milletimizin Anadolu'daki tapularıdır. Bu tapulara sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak, her Türk vatandaşı için milli bir görevdir. Dün kahramanlıkları ile vatan sevgisi ile 'Milli Mücadele'nin başlamasına öncülük eden Gaziantepliler, atalarının canlarıyla, kanlarıyla emanet ettikleri bu toprakları; kalkınma ve gelişmede kaydettiği başarılarla, Atatürk'ün Türk milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak noktasında da, Anadolu'ya öncülük ve önderlik etmektedirler" ifadelerini kullandı.
"Dünyada 170'ten fazla ülkeye yapılan 6 milyar dolar civarındaki ihracat rakamları, ilimizdeki üretimin kalitesini ve sanayicilerimizin dış ticaretteki başarısını göstermektedir" diyen Ata, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sanayi ve ticaret alanındaki gelişmişliğiyle ülkemizin en önde gelen illerinden biri olan Gaziantepimizde bütün bu olumlu gelişmeler sonucunda, bugün Gaziantep'teki firmalarımız Türkiye genelinde en büyük ilk 500 ve ikinci 500 büyük kuruluş arasında yer alarak, övgüye layık başarılar göstermişlerdir. Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda her zaman en önde yürüyeceğine olan inancımı belirterek, milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe şehrimiz; çalışkan, girişimci ruhlu, ortak akılla yönetimi başarmış hemşehrilerimizin gayretleriyle önümüzdeki yıllarda da Anadolumuzun kalkınmasına önderlik etmeye, aydınlık, müreffeh Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 91. yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız bugünümüzde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi bir defa daha rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Kurtuluş bayramımız kutlu olsun."
(MDC-SO-Y)

24.12.2012 12:15:18 TSI

Editör: Wan Haber