Ordu Valisi Orhan Düzgün, Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi'ni ziyaret etti.
Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi'ni ziyaret eden Vali Orhan Düzgün, Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi'nin çalışmalarıyla ilgili Şube Müdürü Çetin Oranlı'dan bilgi aldı.
Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi'nin 2 Ocak 2012 tarihinde Ordu'da faaliyete başladığını belirten Çetin Oranlı, Basın İlan Kurumu olarak öncelikli hedeflerinin Ordu'daki gazetelerin daha kaliteli hale gelmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Ordu yerel basınının dinamik ve gelişmeye açık bir yapıya sahip olduğunu belirten Çetin Oranlı, Basın İlan Kurumu olarak Ordu'daki gazetelerin gelişmesi için kendilerine düşen her görevi yerine getireceklerini söyledi.
Ordu Merkez ilçede 9 yerel gazetenin resmi ilan yayınlama hakkına sahip olduğunu kaydeden Oranlı, Basın İlan Kurumu'nun ildeki gazetelere tanıdığı 1 yıllık uyum süresinin 2 Ocak 2013 tarihi itibariyle dolduğunu, Şubat ayında gazete denetimlerinin yapılacağını belirtti.
Ordu'nun basın-yayın kuruluşları açısından zengin bir yapıya sahip olduğunu belirten Vali Orhan Düzgün ise Basın İlan Kurumu'nun Ordu'daki basının gelişimine önemli destek ve katkı sağlayacağını kaydetti. Basın İlan Kurumu'nun gazetelere ve gazetecilere önemli imkanlar sunduğunu da ifade eden Vali Orhan Düzgün "Basın İlan Kurumu'nun Ordu'da şubesinin olması, ilimizdeki hem gazeteler, hem de gazeteciler için önemli bir kazanımdır. Basın İlan Kurumu, sunduğu maddi imkanlarla ilimizde gazetecilik mesleğinin gelişimine çok önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum" diyerek, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı'ya başarı dileğinde bulunurken, ziyarette Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz de yer aldı.
(RCP-MAY-Y)

20.01.2013 15:09:45 TSI

Editör: Wan Haber