Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu 19 Eylül İlkokulu'nda süt, IMKB Anadolu Lisesi'nde tablet bilgisayar dağıtımı yaptı.
Vali Orhan Düzgün ilk olarak 19 Eylül İlkokulu'na gitti. Burada sınıfları gezen Vali Düzgün, öğrencilere 'Okul Sütü Programı' kapsamında süt dağıtımı yaptı. Vali Düzgün, yaptığı konuşmada "İkinci dönemin başında bütün vilayetlerimizde süt dağıtımına başladı. Ordu'da da ana sınıfından dördüncü sınıfa kadar olan öğrencilerimize süt dağıtımına başladık. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri haftada üç gün 48 bin öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Süt gerçekten çocuklarımızın gelişimi, vücut gelişimleri ve kemik kaslarının gelişimi bakımından özellikle kışın bronşit gibi hastalıklardan korunmaları için son derece faydalı bir içecektir. Bakanlığımızın yaptığı bu program çerçevesinde Ordu ilimizde bu günden itibaren bu dağıtım yapılacaktır" dedi.
Süt dağıtımının ardından Vali Düzgün ve beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, IMKB Anadolu Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımına geçti.
Vali Düzgün, burada sınıfları gezerek tablet bilgisayarları öğrencilere verdi.
Vali Düzgün, tablet alan öğrencileri şanslı olarak değerlendirirken Ordu'da bin 31 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığımızın projesi çerçevesinde geçtiğimiz yıl 17 vilayette tablet dağıtımı programı başlamıştı. Vilayetlerde sırasıyla bu dağıtımlar gerçekleştiriliyor. Ordu ilimizde 4 okulumuzda bin 31 öğrencimize tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştiriliyor. Biz de Anadolu Öğretmen Lisemizde bu dağıtımı gerçekleştirdik. Bu dört okulun dışında birçok okulumuzda da akıllı tahtalar oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Şu anda yaklaşık sınıflarımızın yüzde 20'sinde akıllı tahta oluşturuldu. 900'ün üzerinde sınıfımızda akıllı tahta var. Çocuklarımızın dünya ile iletişim içerisinde teknolojik gelişmeleri takip ederek eğitim ve öğretimleri bu vesileyle sağlanacak. Bu gençlerimiz şanslı çocuklar."
(RCP-SLH-Y)

18.02.2013 16:28:45 TSI

Editör: Wan Haber