Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Ordu, işsizlik oranı bakımından Türkiye'de daha şanlı bir durumdadır. Yüzde 5.9 işsizlik oranıyla işsizliğin en az görüldüğü 4'üncü il konumundadır" dedi.
Ordu'da İŞKUR'a kayıtlı vasıfsız ve işsiz gençleri, meslek sahibi yaparak, yaşadıkları olumsuz, ekonomik ve sosyal etkileri azaltmak, hedef alınan bu kişiler kapsamında bulunanlara yeni beceriler kazandırmak suretiyle, iş piyasasına girişlerini ve yeni işler bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Ordu İş Adamları Derneği(ORİŞAD) iş birliğince uygulanan 'Nitelikli Eleman Nitelikli Ordu Projesi'nin Grafik Tasarım Kursu sertifika töreni düzenlendi.
ORİŞAD binasında düzenlenen sertifika törenine Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zeki Bostan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Ordu Valisi Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, iş verenlerin niteliksiz personel çalıştırmak istemediğini söyledi. Vali Düzgün, konuşmasında şunları kaydetti: "Derneklerimizin toplumsal hayata sosyal hayata ekonomik olarak katkı sağlamasını temin etmek amacıyla iç işlerleri bakanlığımızın destekleri ile iki yıldır derneklerimize değişik hibe yardımları yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl iki dernekle başladığımız bu destek programı bugün 11 dernek ile devam etti. Bugünde bu derneklerimizden birinin yapmış olduğu programın meyvesini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Derneklerimize sağlamış olduğumuz yardımlar destekler programlar daha çok toplum içerisinde dezavantajlı durumda bulunan iş arayan gençlerimiz, engellilerimizi, kadınlarımızın sosyal hayata iş hayatına daha çok. Katılmasını sağlamak amacıyla yapılan programlar Ordu'nun kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla yapılan değişik programlardan oluşmaktadır. Bu 11 derneğin içerisinde bu amaçlara hizmet eden iş adamları derneğimizden engelli derneklerine kadar birçok derneğimiz yer almaktadır. Derneklerin sadece tabela derneği olarak kalmaması gerekiyor. Onların faaliyetlerini dernek tüzüklerine uygun olarak ciddi bir şekilde faaliyetlerini yapmaları toplumun değişik kesimlerindeki vatandaşlarımıza katkı sağlamak amacıyla bu projede olduğu gibi onlara istihdam imkanı sağlamak, nitelikli eleman yetiştirmek, kendilerine uygun güzel projeleri uygulamak ve bazı faaliyetleri yürütmeleri gerekiyor. Ordu'da işsizlik oranı bakımından Türkiye'de daha şanlı bir durumdadır. 5.9 işsizlik oranıyla işsizliğin en az görüldüğü 4'üncü il konumundadır. Yeni açılan kurslarımızla tekstilden ağaç dikimine kadar pek çok yapılan projeler ile her yıl pek çok gencimizi iş sahibi yapıyoruz. 2012 yılının Aralık ayına kadar İŞKUR kurslarıyla Bin 300 vatandaşımız, İŞKUR'un iş verenlerle aracılık yapmasıyla da 3 bin vatandaşımız iş sahibi oldu. Bu tür projeler ile gençlerimiz iş arayan değil işe yarayan personel olacaklar. Pek çok sektörde işverenlerimizin kendi iş yerlerinde işçi aradıklarını biliyoruz ama kimse niteliksiz personel çalıştırmak istemiyor. Gençlerimiz bu kurslar ile belli konularda uzmanlaşmış olarak daha kolay iş bulmalarını sağlayacaktır."
ORİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz ise, "Daha önceki beyanatlarımızda 2012 yılının ORİŞAD adına faaliyet yılı olarak seçtiğimizi bildirmiştik" diyerek yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Aradan geçen 11 ayın sununda, sizlere; bu noktada nereye geldiğimizi ifade etmek isterim. Öncelikle 2011 yılının son ayı İŞKUR ile gerçekleştirmiş olduğumuz satış pazarlama kursu işe yerleştirmeleri yapılmış, yüzde 36 olan taahhüt oranımızı yüzde 50 ile gerçekleştirerek sunmuş bulunmaktayız. Bir taraftan kursun işe yerleştirmeleri sağlanırken diğer taraftan da İŞKUR-KOSGEB ve ORİŞAD Ortaklığında 25 kişiden oluşan 6 guruba uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmiştir. Bu sayede toplam 150 yeni esnaf adayı ilimize kazandırılmış oldu. Şu an ise İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen Nitelikli Eleman Nitelikli Ordu projemizi yürütmekteyiz. Bu bağlamda proje gereği 30 işsiz gencimiz kursiyer olarak alınacakken; yönetim kurulumuzun inisiyatifiyle bu sayı 90 a çıkartılmıştır ki şu an vermekte olduğumuz bilgisayarlı muhasebe kursuyla toplam 50 kişiye ulaşmış durumdayız. Ordu Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okullarından almış olduğumuz onay ve eğitmen desteği ile kurslarımız başlamıştır. Şimdiye kadar ORİŞAD-İŞKUR işbirliğinde 6 adet meslek kursu düzenlenmiş olup, toplam 125 kişi eğitime alınmıştır. Bu kursiyerlerin yüzde 60'ı tarafımızca bir işe yerleştirilmiş olup, yerleşenlerinde yüzde 80'i o işte kalmaya devam etmiştir. Bu başarı oranımızı da nitelikli eleman projesinde devam ettirmeyi düşünmekteyiz. Ki şu ana kadar eleman istihdam etmek isteyen 23 firmamızın katılımıyla toplam 575 adet iş görüşmesi yaptırmış durumdayız. Projemizin sona ermesine yaklaşık 3 ay var. İnşallah kursiyerlerimizin yüzde 50 sini meslek sahibi yapacağız."
Konuşmalarına ardından kursiyerler sertifikalarını programa katılan protokol mensuplarının elinden aldı.
(RCP-SLH-Y)

13.12.2012 16:27:12 TSI

Editör: Wan Haber