Ordu Valisi Orhan Düzgün, Çambaşı Kayak Merkezi'nde 2013 yılı kayak sezonunu açtı.
Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte Vali Düzgün kızakla kayarken Kabadüz Halk Eğitimi Merkezi'nde yaşlı ve hasta bakıcı kursunu bitiren kursiyerlere de belgelerini verdi.
Sporcu ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Düzgün, kayağın bu güzel ortamda insanın stresini almasına yardımcı olduğunu söyledi.
Çambaşı Kayak Merkezi'nde daha önceki yıllarda başlattıkları çalışmaların bugün somut örneklerini gördüklerini ifade eden Düzgün, "Vatandaşların kayak yaptıklarını görmek memnuniyet verici. Geçtiğimiz yıl Bayblift kuruldu. Şuan bir kilometreye yakın bir kayak pisti kuruldu. Geçtiğimiz haftalarda Kabadüz Kaymakamlığı buranın ihalesini yaptı. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna doğru telesiyejler yapılmak suretiyle buranın kayak pistinin uzunluğu 10 kilometre kadar çıkacak. Buranın sahip olduğu doğal güzellikler hemen pistin kenarında olması hem kayak hem de doğal güzellik açısından gerçekten çok güzel ortam" dedi.
Önümüzdeki dönem içerisinde Çambaşı'nda yeni tesislerin yapılacağını belirten Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buranın hemen karşına 250 dönüm üzerine bir tatil köyü kurulması çalışması var. Bu tatil köyü buranın yaz döneminde Orduluların çevre illerden gelenlerden ve yurt dışından gelenlerin iyi vakit geçirebileceği turizme hizmet edebilecek. İçerisinde ata binecek alanların, ATM motorlarının barındıran, hemen kenarında bulunan göllete balık avcılığı yapılabileceği, onun dışında av turizmine açılabilecek olan bir tesis olacak. Tabi ki buranın yapılmasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın yakın destekleriyle gerekli ödenekler sağlandı. Buraya sahip çıkan Kabadüz Kaymakamlığımız Yokuşdibi Belediyemiz katkılarıyla inşallah burası sadece Ordu'nun Karadenizlinin değil, yurt dışındaki insanların içinde cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Bugün dahi Rus ve Fransızların burada olması buranın gelecek acısından umut verici bir yer olduğunu gösteriyor."
Etkinlikte Kabadüz Kaymakamlığı konuklarına hamsi ve haşlanmış patates ikram etti.
(MB-MAY-Y)

20.01.2013 18:19:27 TSI

Editör: Wan Haber