Edirnekari sanatçısı Yrd. Doç. Mehtap Cömert ve dört öğrencisinin çalışmalarından oluşan 'Edirnekari' sergisini ziyaret eden Vali Hasan Duruer, sergiden beğendiği 23 eseri satın aldı.
Edirnekari sanatçısı Yrd. Doç. Mehtap Cömert ile 'Edirnekari Dostları' atölyesi öğrencileri Saadet Akman, Reyhan Sönmez, Hatice Yılmaz ve Emine Çağlayan'ın eserlerinden oluşan 'Edirnekari' sergisi dün Devecihan Kültür Merkezi'nde açıldı. Yaklaşık 200 Edirnekari eserinin yer aldığı sergi, 18 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.
Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Edirnekari sanatçısı Yrd. Doç. Mehtap Cömert, 1970'li yıllardan itibaren büyük bir sabırla unutulmaya yüz tutmuş Edirnekari'yi ortaya çıkarmak ve hak ettiği seviyeye ulaştırmak için büyük emek harcadığını belirtti. Vali Hasan Duruer'in maddi ve manevi katkılarıyla açtıkları bu serginin yurtiçi ve yurtdışında da sergilenmesini dilediğini ifade eden Cömert, Edirnekari'nin kurumsallaşması için araştırma, geliştirme ve pazarlama çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Cömert ayrıca, katkılarından ötürü Vali Duruer'e de teşekkürlerini sundu.
VALİ DURUER 23 EDİRNEKARİ TABLOSU SATIN ALDI
Vali Duruer de Edirne'nin sembolik değerlerinden olan Edirnekari'nin daha geniş kitlelere ulaşması için valilik olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sergiyi büyük bir merakla gezen Vali Duruer, 23 Edirnekari tablosu satın alarak Edirnekari'ye olan desteklerinin süreceği mesajını verdi.
Sergi açılışına; Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, Vali Yardımcıları Abdullah Arslaner ile Beyazıt Tanç, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.
Devecihan Kültür Merkezi'nde, 18 Ocak Cuma gününe kadar ziyaretçilere açık olacak sergide yaklaşık 200 adet Edirnekari tablosu bulunuyor.
(ORA)

15.01.2013 10:03:03 TSI

Editör: Wan Haber