Van’a vali olarak atandıktan sonra ilk defa Çaldıran ilçesine gelen Vali Doğan, beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ile ilk olarak Çaldıran Kaymakamlığı’nı ziyaret ettiler. Kaymakam İbrahim Dündar tarafından karşılanan Vali Doğan, ilçedeki kurum müdürleriyle birlikte basına kapalı olarak bir toplantı yaptı. Toplantının ardından İHA muhabirinin konteyner kentte kalan depremzedelerle ilgili sorularını cevaplayan Vali Doğan, “255 hanenin ekonomik durum analizini yaptık. Bunlardan durumu kötü olan 156 hane tespit ettik. Bu arkadaşlarımıza ulaştık, kendilerine yardımcı olacağımızı söyledik. Eğer bir çözüm öneriniz varsa bizimle paylaşın istedim. Vatandaşlarımız çözüm önerilerini anlattılar. Onun neden çözüm önerisi olmadığını ben kendilerine aktardım. Çözüm önerimizin ise 156 vatandaşımızın aileleriyle birlikte yaşayabilecekleri konutları kiralamaları suretiyle onları destekleyeceğimizi söyledik. Bu aileler kendilerine göre konut bularak kiralayacaklar. Bunların mağduriyetleri devam ettiği sürece destek vereceğiz” dedi.

Konteynerde kalanları işe yerleştirme konusunda destek de olacaklarını ifade eden Vali Doğan, “Önerdiğimiz çözüm yolunu benimseyen vatandaşlarımız bize müracaat ediyor. Onların kiraladığı evlerle ilgili işlem yapıyoruz. Yeni evlerine taşınıyorlar. İçlerinden bir bölüm arkadaşımız da şu veya bu sebepten dolayı orayı boşaltma yönünde bir gayret göstermiyor. Biz şöyle düşünüyoruz. Konteyner kentte bir kış daha geçirmesinler. Oradaki bir grup vatandaşımızın evleri var, ticarethaneleri var, maaşları var. Kendi ekonomik durumlarına uygun evi kendilerinin bulmasını tavsiye ediyoruz. Durumu zayıf olan vatandaşlarımızın da bizim çözüm önerimize katkı sunmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Doğan, daha sonra beraberindekilerle Kadın Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki kursiyerlerle bir araya geldi. İlçe esnafını da ziyaret eden Vali Doğan, halkla bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: Wan Haber