Beş Vali yardımcısının istifa etmesiyle ilgili haberin üzerine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Rotahaber'e konuyla ilgili açıklama yaptı. Vali Doğan, olayların başlangıç noktasını oluşturan festivalin iptalinin söz konusu olmadığını belirterek, Vali yardımcısı arkadaşlara da uyarıda bulunduğunu kaydetti.
 
Rotahaber de söz konusu haberinde festivalin iptal edilmediğini ve iptal edilmek istenmesi üzerine söz konusu olayların yaşandığına dikkat çekmişti.
 
Ankara’da bulunan Van Valisi Doğan açıklamasında şöyle dedi;
"Festivalin iptali söz konusu olmadı, arkadaşlar ilk geldiğimde "Şu festivalleri yapıyorduk, yapılıyordu" dediklerinde festival adresi olan Bahçesaray kaymakamından bilgi istedim. Arkadaşımız bilgi notunu gönderdi ve festivalin oluru yönünde karar verdik. Festivaller iki amaçla yapılabilir, birincisi; kardeşlik hukukuna hizmet etmesi, ikincisi de ekonomik katkı sağlaması. Önümüzdeki yıl Özel İdare'nin bütçelerini kullanma durumumuz olmayacaktı ve o nedenle bilgi istedik."
 
Vali Doğan, 5 Vali yardımcısının istifası konusunda da şöyle dedi;
"Beş arkadaşımızın istifa ettiğine dair basında haber yer aldı. Böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Kurban bayramında 5 arkadaşımızdan ikisi izinli idi. İzin dönüşlerinde kendileri ile ben bayramlaştım ve bana 'İlk defa bir vali bizim ayağımıza geldi, bayramlaştık' dedi. Arkadaşların İstifa etmeleri ihtimalini düşünmüyorum.
 
 
Arkadaşlara şu şekilde bir uyarım oldu; 'Kendi aramızda yapmış olduğumuz toplantılar ve alınan kararlar dışarıya aksettirilmemeli, aldığımız kararlar dışarıya aksettiriliyor ise ve bizim devlet olarak Kürt karşıtı bir politika izlediğimiz izlenimi dışarıya yanlış bir şekilde aksettirilecek olursa o zaman bu PKK’ya yarar. Bizler kardeşlik hukukuna dayalı politika izlemekteyiz. Aksi halde başka bir durum söz konusu olamaz."
 
Eğer şuan vakıf olamadığımız bir durum varsa, elbette bu durum karşısında “Ve mekeru ve mekerallah, Vallahu hayrul mekirin” deriz.”
Rotahaber
Editör: Wan Haber