Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kredi Yurtlar Kurumu Adıyaman Yurt Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, TPAO tarafından ödeneği karşılanan ve yapımı devam eden 500 kişilik yurt inşaatını gezerek, yurt çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Murat Sözen olmak üzere Kredi Yurtlar Kurumu Adıyaman Yurt Müdürü Sami Köroğlu'nu ziyaret etti.
Köroğlu, Vali Demirtaş'a, yurt çalışmaları ve devam eden yurt inşaatıyla ilgili bilgi sundu.
Vali Demirtaş, Adıyaman'ın yüksek kalitede bu tür alanlara ihtiyaç duyduğunu ve yurt kapasitesi ve kalitesinin artmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Yurt Müdürü Sami Köroğlu, Vali Demirtaş'ı yurt yönetim bloğu ve kız sosyal tesis alanı gezdirerek bilgi verdi. Daha sonra TPAO tarafından ödeneği karşılanan ve yapımı devam eden yeni yapılan yurt inşaatı gezildi. İnşaat ile ilgili olarak firma sahibi Tuncay Demirel, inşatla ilgili genel bilgiler, yapılan ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Adıyaman'da bu tür inşaatlarda ilk defa kullanılan yüksek kaliteli malzeme olduğunu, normal malzemeden daha yüksek fiyatlı olmasına ve herhangi bir fark alınmamasına rağmen firma olarak kendilerinin bu farkı karşılayarak daha kaliteli bir bina oluşturmaya çalıştıklarını, bu konuda her türlü özveriyi gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.
Adıyaman Yurt Müdürü M. Sami Köroğlu da, Vali Demirtaş'a, yurt inşaatıyla ilgili bilgiler vererek; 5 milyon 943 bin 375 lira sözleşme bedelli yeni yurt inşaatının 492 öğrenci kapasiteli olduğunu, bu yıl mayıs ayında teslim edileceğini belirterek, "Yeni yapılan yurdumuzda 180 oda var. Bunların 156'sı 3 kişilik, 24'ü ise tek kişilik olmak üzere 492 öğrencimizi barındıracak şekilde inşa ediliyor. Yurtta 24 saat sıcak ve soğuk su, 24 saat kesintisiz güç kaynağı-jeneratör, etüd odaları, 4 adet kat asansörü, taş yünü ısı yalıtımı, iç duvarlar ses yalıtımı için çift duvar şeklinde yapılıyor. Her odada kablolu internet bağlantısı, her odada bağımsız çalışma masaları, çift bölmeli odalar var. Böyle öğrencilerimiz yatma ve gardrop bölümleri olarak odayı kullanabiliyorlar" dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın yüksek kalitede bu tür alanlara ihtiyaç duyduğunu ve yurt kapasitesi ve kalitesinin artmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
(CK-ÖK-Y)

06.02.2013 12:46:49 TSI

Editör: Wan Haber