Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nce Ziyaret Çayı üzerinde yeni yapılan Ziyaret (Abuzer Gaffari) Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.
Yapımı devam eden köprünün inşaatında incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, olumsuz hava koşullarından dolayı çalışmalara ara verildiğini ve önümüzdeki günlerde çalışmalara tekrar başlanılacağını belirterek, "Köprünün orta ayaklarda başlık kirişi yakın zamanda dökülmeye başlanacak ve daha sonra tabliye ve kiriş atma çalışmaları devam edecektir" dedi.
İlin ulaşımında önemli bir işlevi görecek olan Ziyaret Köprüsü'nün 202 metre uzunluğunda ve 35 metre yüksekliğinde modern ve karayolları standartlarına uygun bir şekilde inşa edildiğini ifade eden Vali Demirtaş, şunları söyledi: "Eski köprümüz miadını doldurarak artık günümüze cevap verememektedir. Yeni yapılan Abuzer Gaffari Ziyaret Köprüsü'nün, sağlanacak ödenekler doğrultusunda 2013 yılı Haziran ayında bitirilerek halkımızın hizmetine sunulması öngörülmektedir. Yeni yapılan köprünün bir an önce bitirilerek halkımızın hizmetine sunulması için Valilik olarak çalışmaları yakından takip etmekteyiz."
(CK-SO-Y)

03.01.2013 11:57:50 TSI

Editör: Wan Haber