Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği'nin Olağan Gelen Kurul toplantısı Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in katılımı ile başladı.
Toplantıya,Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in yanı sıra Denizli Belediye Başkan Vekili Nilgün Ök, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı.
Genel kurul toplantısını Denizli'de gerçekleştirmelerinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, Denizli'nin termal sağlık alanında çok önemli bir kent olduğunu belirterek, "Türkiye'de artık hangi noktada bir termal kaynak varsa orada bir çaba olduğunu hissediyoruz.Yerelde, akademik ve yatırımcı düzeyinde örgütlenme olduğunu görüyoruz. Bu çabanın boşuna olmadığı, aksine çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz, gururla söylüyoruz ki her alanda yetişmiş insan gücüne sahip bir ülkedir. Termal alanda bu işi başarmış ülkeleri ziyaret ettiğimizde, bizim sahip olduğumuz kaynakların çok gerisindeki imkanları çok iyi değerlendirerek hem ekonomik anlamda hem de tıp anlamında çok iyi kullandıklarını görüyoruz. Sorunun organizasyon kaynaklı olduğunu da rahatlıkla görebiliyorsunuz. Denizli olarak biz, termal sağlık alanında çok önemli bir kent olduğumuza ve bu alanda öncü kentlerinden birisi olacağımıza da içten inanıyoruz" dedi.
Termal sağlık alanında merkez konumunu koruyan Karahayıt'da devam eden çalışmaların çok önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, "Özellikle Denizli-Pamukkale arasındaki yol çalışmasının başlaması, Pamukkale-Karahayıt arasındaki yolun başlayacak olması, buradaki kentsel dönüşümün başlamış olması Denizli turuzmi açısından çok önemli. Bu alanda bundan sonra geriye bakmamalı ve çok daha hızlı bir mesafe almamız gerektiğine inanıyoruz. Artık sadece mazeret üretme, geçmişte yaşadığımız hayal kırıklıkları değil, şimdiye kadar başarabileceğimizi gösterdiğimiz hususların bundan sonra karine olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sağlık Bakanlığının yeni yaklaşımı ve özellikle kür merkezi odaklı termal sağlık turizmini benimsemiş olması ve bununla ilgili yönetmelik çalışmasının başlaması önemli bir gelişme. Saydığımız bu kadar olumlu hususların üst üste gelmesinin ardından hızlı adımlarla ilerlememiz gerekiyor" diye konuştu.
Vali Demir'in konuşmasının ardından 'Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı 100 yıl Sonra Kapılarını Yeniden Açtı' konusuyla İşletme Müdiresi Hikmet Güveli Bayındır ve 'Uzakdoğu'dan İzlanda'ya Gelenekselden Moderne, Dünya Termal Turizm Anlayışı' konusuyla TÜRKAP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle katılımcılara sunum yaptılar. Derneğin genel kurul toplantısının ise yarın yapılacağı belirtildi.
(EV-SK-Y)

16.02.2013 16:25:27 TSI

Editör: Wan Haber