251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Kırkağaç İlçe Proje Kurulu ile Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından başlatılan 'Bir Dilekte Sen Tut' projesi ile, ilçe merkezi ve köylerdeki 108 öksüz ve yetim öğrencinin dilekleri gerçekleştirdi.
Kaymakam Ali Sırmalı başkanlığında 251 Bin dev Öğrenci İlçe Proje Kurulu ile birlikte 'Anne veya babanız sağ olsaydı onlardan ne istediniz' şeklinde yazılan mektuplara Yetim ve Öksüz öğrencilerden gelen cevapları oluşturulan bir komisyon ile değerlendiren Kaymakam Sırmalı, "Gelen mektupları bir komisyon ile açarak değerlendirdik. Talepleri karşılamak için ilçemizdeki hayırseverler, esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek olmalarını istedik. Kırkağaçlılar da bu sosyal projeye destek verdi. 108 çocuğumuz için 40 adet dizüstü bilgisayar, 23 akıllı cep telefonu, 24 bisiklet, 5 adet genç odası takımı, 4 öğrenciye dershane kaydı, akülü engelli arabası, şarjlı bisiklet, fırın, çalışma masası, kıyafet, yazıcı ve 5 bin 800 TL nakit para hayırseverler tarafından temin edildi" dedi.
Kaymakam Sırmalı, Bir Dilekte Sen Tut Projesi ile temin edilen hediyeleri Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün de katıldığı törenle çocuklara teslim etti.
Uygulanan projenin örnek bir proje olduğunu, il merkezinde ve ilçelerde de bu projeyi mutlaka uygulamaya geçireceklerini belirten Vali Daşöz, " Bugün burada dev öğrenciler olarak 108 kişinin hayatında far ve farklılık yarattınız, bu proje birliği, beraberliği geliştiren bir proje, istenildiğinde yürek ortaya konulduğunda, el ele verilince gönül gönüle olununca başarılamayacak bir şey yoktur. Bu proje dev öğrenci projesinin ruhu ile çok örtüşen bir proje, bu tür projelerin çoğaltılması bizim elimizde böylesine güzel bir projeye imza atan Kaymakamımız Ali Sırmalı'yı ve bu projeye destek veren tüm hayırseverleri canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.
251 Dev Öğrenci Projesi kapsamında düzenlenen "Bir Dilekte Sen Tut" projesinin en ilginç dileği ise Gelenbe İlköğretim Okulu Öğrencisi Alper Kıyak'ın dileğiydi. Beyaz bir köpeği ve şarjlı bisikleti olmasını dileyen Alper'e beyaz köpeği Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından teslim edildi. Köpeği gördüğünde heyecanlanan küçük Onur Kaymakam Sırmalı'ya çok teşekkür ettiğini belirtti.
Manisa Valisi Daşöz, ayrıca Kırkağaç'ta bulunan 7378 Dev Öğrencinin bir hayır sever tarafından Kırkağaç kaymakamlığına bağışlanan tarihi evin kütüphaneye dönüştürülmesi konusundaki dileklerini de geriye çevirmedi ve tarihi binada incelemelerde bulundu. Vali Daşöz, konu ile ilgili bir an önce harekete geçilmesi, ve restorasyon çalışmalarının başlaması konusunda talimat vererek Kırkağaçlı dev öğrencilerin dileğini de gerçekleştirmiş oldu.
(OO-ERG-Y)

21.01.2013 15:47:08 TSI

Editör: Wan Haber