Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinin bir araya gelerek çıkartmaya karar verdikleri Ekonomik Perspektif Dergisi'nin ilk röportaj konuğu oldu.
İlk sayısı Ocak ayı içinde yayınlanacak olan imtiyaz sahipliğini CBÜ İİBF İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Çağatay Nazmi Akay'ın üstlendiği dergiye Kamu Yönetimi 1. sınıf öğrencileri Mehmet Akif Gemici, Murat Kocaoğlu, Begüm İpek Pilgiz, Mustafa İş ve Ebru Tosun katkı sağlıyor. Ekonomik Perspektif Dergisi adına röportaj yapmak üzere Vali Daşöz'ü ziyaret eden Çağatay Nazmi Akay ve Mehmet Akif Gemici, Manisa'nın ekonomik potansiyeli, büyüyen ve gelişen Manisa'nın getirdiği sorunlar, eğitim, daha önce görev yaptığı diğer illerden Manisa'nın ne gibi farklılıkları olduğu konularında sorular yöneltti. Röportaj sorularını samimiyetle yanıtlayan Vali Daşöz, Manisa'nın ekonomik potansiyelinin büyüklüğünü ifade ederek Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin gözbebeği olduğunu söyledi. Eğitimin, çocukların her bakımdan en donanımlı şekilde yetiştirilmesi süreci olduğunu belirten Vali Daşöz, "Ülkemizin geleceğini eğitimli gençlerde görüyoruz. Devlet olarak, aileler olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Hayırseverlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları ile çok güzel işler yapılıyor. Dev öğrenciler Manisa'da 3 eserin temelini attı, Manisa'ya 16 eser kazandıracaklar. Manisa'nın Markalaşma ve Turizm Seferberliği Projesi'nde de önemli rol oynayacaklar." dedi.
Vali Daşöz, röportajda görev yaptığı her ilin çok özel olduğunu, her ilde büyük mutluluk duyarak görev yaptığını, Manisa'nın ilçeleri büyük dinamik bir il olduğunu, denize yakın olmasının avantajını yaşadığını, tarım, sanayi ve doğal şartlarının çok önemli olduğunu vurguladı.
(AY-ÖND-Y)

08.01.2013 14:32:48 TSI

Editör: Wan Haber