Alaşehir'de hayırsever ve Özel İdare işbirliği ile yaptırılan Zuhal-Selahattin Barutçuoğlu Anadolu Lisesi binasının açılışı yapıldı.
Okulun açılışına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen hayırsever Selahattin Barutçuoğlu'nun kızı Semra ve damadı Özcan Görgülüoğlu ile vatandaşlar katıldı. Hayırsever Barutçuoğlu adına konuşan damadı Görgülüoğlu, kayınpederinin çok istemesine rağmen doktorların izin vermemesi nedeniyle törene katılamadığını belirterek, katılanlara selamını iletti, "Okullarımız insan hayatının en önemli aşamasıdır. Okullarımız öncelikle Atatürk ilke ve inkılaplarını, Türk Milleti'nin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, ailesini,vatanını seven ve daima yükseltmaye çalışan, vatanına ve milletine karşı sorumluluklarını bilen öğrenciler yetiştiren kurumlardır. Bu alanda yaptığımız hizmetten dolayı çok mutluyuz" dedi.
Vali Daşöz de, açılan okuldan başarılı, Selahattin Barutçuoğlu gibi hayırsever gençlerin yetişmesini diledi. Daşöz, okulların Türkiye'nin geleceği olduğunun altını çizdi, hayırsever Selahattin Barutçuoğlu'na teşekkür etti ve kızı Semra Görgülüoğlu'na plaket verdi.
Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.
Yapımına geçen yıl başlanan 18 derslikli okul için, İzmir'de yaşayan hayırsever Barutçuoğlu'nun 500 bin TL katkıda bulunduğu bildirildi.
(ND-ERG-Y)

17.12.2012 16:00:32 TSI

Editör: Wan Haber