Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura'nın Manisa Uncubozköy semtinde eşi adına yaptırdığı Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.
Vali Daşöz'ün incelemesine Manisa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Şaşmaz, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura da eşlik etti.
Vali Daşöz'e bilgi veren İsmail Akçura, 4 katlı olarak 14 derslikli inşa edilen okulun 8 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu ve 450 öğrenci kapasiteli okulun içerisinde 180 kişilik pansiyon, bilgi işlem merkezi ve spor salonu bulunduğunu söyledi. Akcura, "Otellerimizdeki konfor ve lüks neyse inşaatı tamamlanan okulumuzda da aynısının olmasını istedik. Bu okulda öğrenim görüp mezun olan çocuklarımızın Türk turizmine çok büyük katkısı olacağını inanıyorum. Memleketimize borcumuzu ödediğimize inanıyoruz" dedi.
Manisa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Şaşmaz, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin ilk döneminde 187 öğrenciyle Ticaret Meslek Lisesi A Blok'ta eğitim yaptıklarını, ikinci dönemde ise inşaatı tamamlanan Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapacaklarını söyledi.
Yapımı biten Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin çok lüks olduğunu, bu okulu Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir model olarak seçmesi gerektiğini belirten Vali Daşöz, Manisa'ya otel ayarında bir okul kazandırdıkları için Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçura'ya teşekkür etti. Vali Daşöz, "Bir yıl gibi kısa bir sürede okulumuzun inşaatı bitirildi. Son durumunu birlikte inceledik. Çok güzel mükemmel bir hale gelmiş. Projesiyle, tasarımıyla, kullanılan malzemelerin kalitesiyle örnek bir proje ortaya çıkmış. İkinci yarıyıl okulumuz eğitime başlayacak. Ufak tefek eksikler haricinde okulumuzun inşaatı bitmiş durumda. Manisa'nın böyle bir okula sahip olması büyük bir şans. İlimizin marka kent ve turizm şehri olma yolundaki hedefini düşündüğümüzde bu okulumuzun çok büyük katkısı olacaktır. Bu okul ilimize ve tüm ülkemize çok önemli turizmciler yetiştirecektir. Okulda görev yapan öğretmenlerimiz ve okuyan öğrencilerimiz çok daha geniş vizyon ve estetik duygusuyla yetişecekler. Aynı nitelikteki birçok okulumuzun standartları bu şekilde değil. Ülkemizin diğer turizm otelcilik okulları için de örnek olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Okulun Manisa'nın turizmine çok büyük katkısı olacağını, mezun öğrencilerin turizm sektöründe iş bulma imkânlarının çok yüksek olduğunu belirten Vali Daşöz, birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atan Akçura ailesinden Manisa ve ülkenin gurur duyması gerektiğini söyledi.
(YB-ERG-Y)

11.01.2013 18:24:40 TSI

Editör: Wan Haber