Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ,75. Yıl Mahallesi'nde hizmete açılan Mesir Genç-Çocuk Evini ziyaret etti.
Vali Daşöz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni hizmet modeli Çocuk Evleri hizmetleri kapsamında Eylül ayında hizmete açılan ve tefrişatını Manisa Genç İşadamları Derneği üyelerinin üstlendiği Mesir Genç-Çocuk Evinde kalan gençlerle hafta sonunda kahvaltıda bir araya geldi. Bu kapsamda 2012 yılı itibariyle Manisa'da devlet ve hayırsever katkısıyla 12 ev açıldığı belirtildi.
Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Genç İşadamları Derneği'ne katkıları nedeniyle teşekkür ederek, "Manisa'mızda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün sorumluluğunda yürütülen Genç-Çocuk Evleri projesinin uygulamasında büyük bir fedakarlık ve sosyal sorumluluk anlayışı göstererek bu güzel evimizin tefrişatı ve ihtiyaçlarının giderilmesinde çok büyük katkılarınız oldu. Manevi açıdan da katkılarınız çok büyük. Aile yuvası özelliği olan bir ortam oluşturdunuz. Çocuklarımız ile ruh ve gönül ilişkisi kurarak sahiplendiniz. Çocuklarımızın geleceğine bir iz bırakmak, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hepimizin görevi. Bir Kızılderili atasözünde olduğu gibi, 'Bir çocuğun yetişmesinden bütün köy sorumludur.' Bizim inancımız ve kültürümüzde de böyle. Bu modelin, şuan mevcut uygulamalar içinde en ileri uygulama örneklerinden biri olduğuna inanıyorum. Bu tür gönüllü desteklerin daha da gelişip yaygınlaşması en büyük dileğimizdir. Yaptığınız her iyilik sizlere mutluluk olarak geri dönecektir. Örnek davranışınızdan dolayı hepinizi kutluyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından açtığımız Genç Evi'nde 15-17 yaş grubu 6 çocuğumuz kalıyor. Temel hedefimiz her çocuğumuzun ailesinin yanında olması. Ama bazen koruma altına almak zorunda kalıyoruz. Koruma altına aldıktan sonra artık ev tipi modellerde bakma modelimiz geliştirildi. Bizler toplumumuzun tüm kesimi ile birlikte Genç evlerimizin sayısını çoğaltmayı ve koruyucu aile modelinin sayısını artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Manisa Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ömer Özkara da, "Bundan sonra bir evin daha tefrişatını karşılayacağız. Burada Genç İşadamları Derneği olarak bütün arkadaşların çorbada tuzları var. Genç evlerinde kalan kardeşlerimizi MAGİAD gençleri ile kaynaştırıp kendi üyelerimiz ile yaptığımız kahvaltılara davet etme fikrindeyiz. Derneğimizin üyelerinin eşleri ile tanıştırıp düzenli olarak ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Elimizden geleni büyük bir mutluluk ile yapıyoruz" diye konuştu.
Vali Halil İbrahim Daşöz, konuşmalardan sonra Manisa Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ömer Özkara'ya duyarlı davranışlarından dolayı plaket verdi.
(YB-ERG-Y)

14.01.2013 17:12:29 TSI

Editör: Wan Haber