Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye'deki çatışmalarda ayağına isabet eden kurşunla yaralanan Reuters Haber Ajansı kameramanı Libya asıllı Aimer Mohammed M. El Sahli'yi yattığı hastanede ziyaret etti. Doktorları, Sahli'nin ameliyatının başarılı geçtiğini söyledi.
Suriye'de görev yaparken 31 Aralık'ta çıkan çatışmada ayağına isabet eden kurşunla yaralanan Reuters Haber Ajansı kameramanı Libya asıllı Aimer Mohammed M. El Sahli, Kilis Devlet Hastanesi'nden getirildiği Adana Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat oldu. Sahli'yi, yattığı hastanede ziyaret eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Burada konuşan Vali Coş, gazetecilerin Suriye'de zor şartlar altında görev yaptığını ifade ederek, "Suriye'de olanları dünya kamuoyu gazeteciler sayesinde öğreniyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. Burası kendi evi, kendi memleketi. Ne lazımsa biz hazırız" dedi. Coş, ayrıca, il genelindeki çeşitli hastanelerde günde ortalama 60-80 Suriyeli hastanın tedavi edildiğini kaydederek, "Bunların büyük bir kısmı orada oluşan güvenlik sıkıntıları ve iç çatışmalar nedeniyle meydana gelen olaylarda yaralanıyor. Suriyelilerin hepsinin tedavisini uzman ekiplerimiz en iyi şekilde yapıyor ve devletimiz de bu konuda özel önem gösteriyor. İnsani yardım konusunda da Türkiye Cumhuriyeti komşu ülkede yaralanan vatandaşlara karşı hakikaten takdire şayan bir hizmet ifa ediyor ve bunu da tüm dünya kamuoyu görüp, takdir ediyor" şeklinde konuştu.
Sahli ise Suriye'ye gönüllü olarak görev yaptığına dikkat çekerek, "Kimse beni mecbur etmedi. Orada görev yaptığım için çok mutluyum. İyileşince yeniden dönmeyi istiyorum" diye konuştu.
Sahli'nin ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erhan Serin, ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyerek, "Hastamız, 1 Ocak'ta hastanemize, ateşli silah yaralanmasına bağlı çok parçalı sağ uyluk kemiği kırığı ile getirildi. Kırılan kemikleri düzgünce aynı hizaya getirerek karşılıklı özel vida ve plaklarla birbirine bağladık. Böylece kırık kemik parçaları uygun plak ve vida yardımıyla birbirlerine tutturuldu. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatla kırık hattı belli olmayacak şekilde redüksiyon sağlandı. Ameliyat çok başarılı geçti" dedi.
(SZP-AŞ-Y)

03.01.2013 14:25:17 TSI

Editör: Wan Haber