Medya Takip Merkezi'nin (MTM) 2012 medya analizinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş mülki amirler arasında, Zihni Aldırmaz da belediye başkanları arasında medyada yer bulma açısından zirvede yer aldı.
Medya Takip Merkezi tarafından yapılan araştırmada İstanbul geçen yıl en çok konuşulan il oldu. 237 bin 696 habere konu olan İstanbul'u 224 bin 546 haberle Adana takip etti. Ankara ise 148 bin 208 haberle Adana'nın gerisinde kaldı ve üçüncü sırada yer aldı.
MTM'nin 2012 yılını değerlendiren araştırmasına göre, adından en çok söz ettiren mülki amir Adana Valisi Hüseyin Avni Coş oldu. Vali Coş, 8 bin 21 habere konu edildi. Vali Coş'u Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu takip etti.
Yine aynı araştırmaya göre, medyada en çok yansıma sağlayan belediye başkanı sıralamasında birinciliği Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz aldı. MTM araştırmasında Zihni Aldırmaz için "Şiddete karşı yürüttüğü faaliyetlerle ön plana çıkan" ifadesini kullanırken, Zihni Aldırmaz'ın yıl boyunca yaptığı çalışmalarda Adanalıların sevgisini kazandığı vurgulandı. Araştırmada Zihni Aldırmaz'ın 2012 yılında 15 bin 281 adet haberde her aldığı açıklandı.
Belediye başkanları listesinde ilk sırada yer alan Zihni Aldırmaz'ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takip etti.
Medya Takip Merkezi'nin Kasım ayı analizinde de Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ilk sırada yer almıştı. MTM'nin Kasım ayı araştırmasında Vali Coş en çok konuşulan mülki amir, Zihni Aldırmaz da medyada en çok yansıma sağlayan belediye başkanı olmuştu.
Aynı araştırmada Adana en çok habere konu olan iller sıralamasında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer almıştı.
(ADN-Y)

14.01.2013 14:01:46 TSI

Editör: Wan Haber