Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin camiye girip, ahşap minberi ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları iddialarına yönelik, "İlgili komutanla görüştük, kamuoyunun bilgilendirilmesinden yanayız" dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Vali Coş, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Coş, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiye girip, ahşap minberi parçaladıkları, camları kırdıkları ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları iddiaları konusunda, kamuoyunun bilgilendirilmesinden yana olduğunu söyledi. Kendilerine henüz net bir bilgilinin gelmediğini de belirten Coş, "İlgili komutanla görüştük. Gerekli açıklamaların yapılmasının yararlı olacağını, kamuoyunun bilgilenmesinin faydalı olacağını ifade ettik. O da gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Bekliyoruz" dedi. Konunun adli bir olay olduğuna vurgu yapan Coş, "Konu adli bir olay olduğu için savcıların yetkisinde. Ama konuya askeri savcılar mı bakacak yoksa Cumhuriyet Savcıları mı bakacak, olayın oluş şekli değerlendirildikten sonra boyutları araştırıldıktan sonra tahmin ediyorum bütün iddialar açıklığa kavuşacaktır. Türkiye şeffaf bir toplumdur, bu olayın da en iyi şekilde bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
Vali Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri 'ne (ASKİ) yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan ve kamuoyuna dün yansıyan ihale operasyonunu ise doğruladı.
(SZP-AKL-Y)

10.01.2013 11:46:01 TSI

Editör: Wan Haber