Muş'ta, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Lider Muş Spor Kulübü tarafından yürütülen 'Futbolda Oynuyorum Dersimi de Çalışıyorum' projesi kapsamında sporculara malzeme dağıtıldı.

Atatürk kapalı spor salonunda gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine katılan Vali Ali Çınar, bu tür ortamların heyecan dolu olduğunu söyledi. Vali Ali Çınar, "Bu heyecan dolu ortamda sizlerle bulunmaktan mutluluk duydum. 2008 yılında SODES ilk kurulurken o zaman Şahinbey Kaymakamı olarak biz de bu projelerle ilgilenip bu günleri hayal etmiştik. Ne mutlu hayal ettiğimiz günlere, bir nebzede olsa ulaşabildik. Gerçekten bu projenin kurgulanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve büyüklerimize en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca ülkemizin milli bütçesinden, genel bütçesinden bu projelerin desteklemesinde yardımcı olan Kalkınma Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Eğer biz ülkemizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak her alanda iyi olmamız gerekiyor. Sporda, tarımda, bilimde, ticarette ve akla gelen her alanda çalışıyoruz. İşte uyguladığımız ekonomik ve sosyal projeler bu hedefe yöneliktir. Sizlerin eğitimlerinin yanı sıra kabiliyetlerinizi gerektiği ölçüde SODES benzeri projelerle yeteneklerinizi ortaya çıkarıp yarınlara daha iyi şekilde hazırlanmanız için yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Çocukların başarısı ile başta aileleri olmak üzere, Muş'un da gurur duyacağını ifade eden Çınar, çocuklara seslenerek, "İlk olarak il çapında, ülke çapında ve dünya çapında yetenekleri gelişen sporcular olun. Devlet ve valilik olarak toplumuzun her kesimine bir şekilde ulaşmak istiyoruz. SODES bunlar için bir fırsat oldu. Ne mutlu bu gayreti başarıya götürüyorsunuz. Bu başarılar yetmez. İlerleyen yıllarda ilimizi amatör lig ve profesyonel liglerde temsil edeceksiniz. Bunu yaparken dedik ki Muş'ta futbolu temelden ele alalım. Muşlu insanlarımızı iyi seviyelere çıkaralım. Sadece projelerle yetinmiyoruz. Ayrıca sporda alt yapı çalışmaları yapıyoruz, tesisler yapıyoruz. Atletizm için pist yapıyoruz. Bunun yanı sıra çok modern yüzme havuzu yapıyoruz. İnşallah bu proje ile daha da güzel çalışmalar yapacağız. Bunlarla birlikte 2000 kişilik kapalı spor salonu da yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Ali Çınar, konuşmasının ardından sporculara malzeme dağıttı.
(RD-Yİ-Y)

21.01.2013 12:18:58 TSI

Editör: Wan Haber