Muş Valisi Ali Çınar, Korkut ilçesinin Çalaplı köyündeki bir hastayı kurtarmaya giderken tipi sebebiyle yolda mahsur kaldıktan saatler sonra kurtarılan ambulans şoförü Saim Karol ile Acil Tıp Teknisyeni Aysun Parlak'ı tedavi gördükleri Muş Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.
Eşi Elife Çınar ile birlikte Muş Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Ali Çınar, ambulans şoförü Saim Karol'u odasında ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ambulans şoförü Saim Karol, köye yaklaşık 300 metre mesafede kaldıklarını belirterek, "Ancak tipi ve fırtına olduğu için yolumuzu kaybederiz endişesi ile ambulanstan sabaha kadar çıkmadık. Sabah olunca da kendi imkânlarımızla köye ulaştık. Ancak köye gitmeseydik. Donarak ölecektik. Bizim için seferber olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ali Çınar ise, ambulans şoförü Saim Karol ile Acil Tıp Teknisyeni Aysun Parlak'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu, ancak vücutlarında kırgınlık olduğu için gözlem altında tutulduklarını vurguladı.
Bir gazetecinin 'Olayda ihmal var mı?' Sorusuna yanıt veren Çınar, "Olayda herhangi bir ilham söz konusu değil. Arkadaşlarımızın gittiği ambulans paletli bir ambulans. Yani yol açık olmadığı zamanda kullanılan bir ambulans. Ekiplerimiz ihbarı alınca oraya doğru gidiyorlar. Zaten bu ambulanslar bu amaçlar için kullanılıyor. Fakat yoğun tipi ve fırtına olduğu için ambulans görüşünü kaybediyor. Böyle olunca arkadaşlarımız sabaha kadar ambulansın içerisinde kalıp sabah ta köye gidiyorlar. Şu anda arkadaşlarımız tedavi görüyorlar. Belki akşam taburcu edilebilirler" diye konuştu.
Ambulansta 2 personelin bulunmasının sıkıntılı bir durum olduğunu da belirten Çınar, "İmkanlar dahilinde ekiplerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Kötü bir durum atlattık. Sonunda sağ salim arkadaşlarımıza ulaştık. Ben tüm sağlık camiasına geçmiş olsun diyorum. Burada vatandaşlarımıza çok görev düşüyor. Acil durumlar dışında ihbarda bulunulmamasını istiyoruz. Çünkü bazı köylerimizde sırf yolu açtırmak için ihbarda bulunuyorlar. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz bu konuda daha duyarlı olsunlar" ifadelerini kullandı.
(RD-MSA-Y)

10.01.2013 17:15:52 TSI

Editör: Wan Haber