Muş Valisi Ali Çınar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'ndan (TİSVA) Mikro Kredi desteği alarak iş yeri açan bayan girişimlerle bir araya geldi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay, Mikro Kredi Muş Şube Müdürlüğü tarafından kredi verilen girişimci bayanlarla birlikte Vali Ali Çınar'a görüştüler. Toplantıda Vali Çınar'a bilgi veren TİSVA Bölge Müdürü Mehmet Ay, Türkiye genelinde 66 ilde 88 mikro kredi şubesi açıldığını ve 62 bin kadına kredi verdikleri belirtti. Muş'ta imkanı olmadığı için işyeri açamayan veya işyerini geliştiremeyen kadınlara mikro kredi verdiklerini ve kendi işlerini kurmalarını sağladıklarını kaydeden Ay, bunun yanı sıra mikro sigorta uygulamasını da başlattıklarını dile getirdi. Ay, "Mikro sigorta uygulaması kadınların bir güvencesi. İş yaparken Allah korusun başlarına herhangi bir bela, musibet gelirse bunu karşılıyor. 10 bin liraya kadar bir teminat ödüyor. Aynı zamanda mikro sigortalı oluyor" dedi.
Muş Valisi Ali Çınar ise, mikro kredinin amatör lig olduğunu söyledi. Çınar, mikro kredi alan bayanların işlerini geliştirmek için KOSGEB'e başvuruda bulunmalarını isteyerek şöyle konuştu:
"Siz amatör bir ligde olduğunuz için mikro kredi kullandınız. Ama artık 3. lige çıktığınıza göre KOSGEB'e başvuruda bulunabilirsiniz. KOSGEB size 30 bin TL hibe veriyor. Onu kullandıktan sonra isterseniz 70 Bin TL kredi de alabilirsiniz. Böylelikle hem girişimci olara kendinizi geliştirirsiniz hem de ilin ekonomisine katkıda bulunursunuz."
Muş'un geçen yıl 81. il olduğunu hatırlatan Vali Çınar, bu sıralamanın bir basamak yükseldiğini ve Muş'un 80. il olduğunu kaydetti. Bu sıralamanın daha da yükselmesi için girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Çınar, bu anlamda kadını ile erkeği ile herkese görev düştüğünü vurguladı.
(RD-MET-Y)

26.12.2012 13:58:29 TSI

Editör: Wan Haber