Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gerzeli bir vatandaşın yaptığı ilginç aracı inceledi.
Gerze Küçük Sanayi Sitesi'nde Kemal Ünlütürk adlı vatandaş tarafından atık parçalar kullanılarak yapılan ilginç iş makinesi Vali Dr. Ahmet Cengiz'in de dikkatini çekti. Beraberindeki Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Turan Durmaz ile birlikte Gerze'ye giden Vali Cengiz, aracı yakından inceledi.
Kendi özel imkanları ile sanayi sitesindeki atölyesinde yaptığı çalışmalarla traktör arkasına monte edilebilen ve kazı çalışmalarında kullanılabilen araç yaptığını anlatan Kenan Ünlütürk, Vali Cengiz'e ilgisinden dolayı teşekkür etti. Bu tür çalışmaların önemine değinen Vali Cengiz, çalışmaların projelendirilmesini istedi. Cengiz, "Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yapmış. Aracın trafiğe çıkması her ne kadar mümkün olmasa da, yinede bu çalışmalar örnek olmalı. Şayet bu çalışmalar projelendirilirse onlara Ar-Ge desteği yapılabilir" dedi.
İncelemelerin ardından Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar ve Bilim ve Sanayi Teknoloji Müdürü Turan Durmaz, KOSGEB'in yeni bir proje veya mevcut bir üründe tasarrufu artırıcı yenilik olması halinde projeye AR-GE desteği sunulabildiğini belirterek, yapılan veya geliştirilen projelerin kabul görmesi halinde KOSGEB tarafından 200 bin TL'si hibe, 300 bin TL'si de faizsiz olmak üzere toplam 500 bin TL destek sunulduğunu söyledi.
(SER-SLH-Y)

21.01.2013 11:58:36 TSI

Editör: Wan Haber