Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Osmaniye köyündeki yurtta kalan üniversiteli öğrencileriyle 'İletişim' konulu söyleşide bir araya geldi.
Söyleşi öncesi, basın mensupları ve kurum yöneticileri ile yemekte bir araya gelen Vali Cengiz, daha sonra yurt binasını gezdi. Öğrencilerin yemek yediği kantine de giren Cengiz, öğrencilerle tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Vali Ahmet Cengiz, daha sonra kurumun çok amaçlı salonuna geçerek öğrencilere, başarının sırlarını anlattı. Konuşmasına kendi yaşamından kesitler vererek başlayan tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Başarının formülünü de anlatan Vali Cengiz, "Benim hayat tecrübelerimden çıkarttığım formüller var. Bunlar; 5-S, 3-D ve 1-E formülü. 5-S formülü yani, sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sempati. 3-D ise disiplin, danışma ve dayanışma. Bana göre en önemli olan ise 1-E yani empati. Empati her meslek için çok önemlidir. Kendinizi karşınızdakinin yerine koyamadığınız sürece başarılı olamazsınız" dedi.
Derste öğrencileri teröre karşı uyarmayı da ihmal etmeyen Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: "Güvenlik hizmeti arkadaşlar bizim öncelikli hizmetimiz. Çünkü ihtiyaçlar hiyerarşisinde beslenme, giyim kuşam hizmetlerinden sonra güvenlik hizmeti gelir. İnsanlar her zaman güven içerisinde yaşamak ister. Güvenliğin olmadığı yatırım olmaz, kalkınma olmaz, ticaret olmaz. Yani kısacası hiçbir şey olmaz. Şu anda kritik bölgelerde terör bölgelerinde terör örgütünün amacı nedir. Orada bir korku yaymak kalkınmayı, eğitimi-öğretimi önlemek. Terör örgütüne katılan gençlerden büyük bölümü okuması yazması olmayan ya da eğitim seviyesi çok düşük olan öğrenciler. Sizlerde bu tür tehditlere karşı kendinizi korumak için eğitime önem verin."
Söyleşi de Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Baş Başa' adlı kitabı başta olmak üzere, başarının formülünü içeren bir çok farklı kitabı da öneren Vali Cengiz, öğrencilere "Dünyanın En Akıllı İnsanı Benim" adlı kişisel gelişim kitabını da hediye etti. Programda yurtta barınan öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde yapmış oldukları bir ebru çalışması da yurt öğrencileri Asiye Araç, Karanfil Karlıtepe ve Haydar Çelik tarafından Vali Cengiz'e hediye edildi.
(SER-SLH-Y)

17.12.2012 12:53:22 TSI

Editör: Wan Haber