Sakarya Valisi Mustafa Büyük, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ile birlikte il merkezindeki çeşitli liselere ziyarette bulundu.
Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi, İMKB Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi ve Hacı Zehra Akkoç Kız Lisesi'ni ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi.
Okul ziyaretlerinde öğretmen ve öğrencilerle eğitim çalışmalarını değerlendiren Vali Mustafa Büyük, bu yıl başlanan yeni sistemde artan okul sayısı nedeniyle ortaya çıkan derslik ihtiyacının karşılanması için hayırseverler ve devlet desteğiyle yeni okul binalarının yapım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Vali Büyük'ün Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'ne yaptığı ziyarete SESOB Başkanı Hasan Alişan da katılarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle başlattıkları işbirliği projelerinin esnaflar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Vali Mustafa Büyük, Fatih projesi kapsamında bazı pilot okullarda kurulan akıllı tahtalar üzerinde yapılan dersleri ise ilgiyle izledi. Eğitimdeki teknolojik gelişmeden memnunluk duyduğunu ifade eden Vali Büyük, tüm okulların aynı imkanlara kavuşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin 25 Ocak Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Vali Mustafa Büyük, özellikle ortaokul son sınıf ve lise son sınıf öğrencilerinin ikinci yarıyılda önemli sınavlara gireceğini belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi.
(RKO-RKO)

19.01.2013 14:50:04 TSI

Editör: Wan Haber