WanHaber.com Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tunçdemir’in “Elimizdeki aydınlatma (ışık) kulelerini Elazığ’daki kurtarma çalışmalarına göndermeye hazırız” paylaşımına Van Valisi  ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmen Emin Bilmez’den teşekkür geldi. Genel Yayın Yönetmenimiz Uğur Tunçdemir’i telefonla arayan Van Valisi Bilmez, konuyla ilgili hassasiyetlerini dile getirerek hem teşekkür etti hem de ilk günden beri Elazığ’a yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Depremin ardından hızlı bir şekilde koordine olduklarını söyleyen Bilmez, Elazığ’a ulaşan ilk ekibin Van ekibi olduğunu da söyledi.

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası hızlı bir şekilde koordine olduklarını söyleyen vali Bilmez, ilk andan itibaren 40 kişilik AFAD ekibi, 2 UMKE ekibi, 4 ambulans, 10 kurtarma aracı ve 3 TIR çadır gönderdiklerini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesine ait 5 bin kişilik sıcak yemek TIR’ının da hazırda bekletildiğini söyleyen Bilmez, gelen istek doğrultusunda bölgeye göndereceklerini söyledi.

VANLILARA UYARI, AFADLA GÖRÜŞÜN...

Van AFAD lojistik merkezinde her türlü ihtiyaca karşılık verecek malzemelerin hazırda bulunduğunu söyleyen Bilmez, “Deprem anından beri tüm hazırlıklarımızı yaptık, bölgeye gönderilmek üzere hiç kullanılmamış battaniye, çadır, ısıtıcı ve ihtiyaç malzemeleri depomuzda hazır bulunuyor. Vatandaşlarımızdan ricamız kendi başlarına hareket etmemeleri, yapacakları yardımla ilgili AFAD ile istişarede bulunmalarıdır. Devletimiz büyüktür, her türlü yardıma hazırlıklıdır. Van’ın başından böyle bir afet geçtiği için vatandaşlarımız çok duygusal yaklaşıyor. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, Elazığ’dan gelecek talepleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı. WanHaber

Editör: Wan Haber