Çorum Valisi Sabri Başköy, Ankara Şehir Plancıları Derneği'nin Polis Okulu için yapılan imar planı değişikliğine yaptığı itirazı sert bir dille eleştirerek, "Yapılan bir itiraz hukuki olabilir ama aynı zamanda yapılan bir itirazın etik ve ahlaki olması da gerekmektedir" dedi.
Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında Polis Okulu için yapılan imar planına yapılan itiraz ile üniversite kampusu konusunda gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulunan Vali Sabri Başköy, üniversite kampüs alanında tahsis aşamasına geldiklerini belirterek, "Göreve geldiğim günden bu tarafa tüm enerjimi kampüs alanı için sonuna kadar kullanıyorum. Deyim yerindeyse kampüsle yatıp, kampüsle kalkıyorum. Kampüs konusunda yüze yüze kuyruğuna geldik" ifadesini kulandı.
Çorum'un gelişimine yönelik her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını, sonuç ve hizmet odaklı bir çalışma modeli sergilediklerini dile getiren Vali Başköy, meseleleri sadece Valiye havale ederek geriye çekilmenin doğru bir yaklaşım olmadığının altını çizdi.
Vatandaşlarında her türlü görüş ve önerileriyle kendilerine yol göstermelerini isteyen Vali Başköy, ilin gelişimini toplumun bütün kesimlerinin katkılarıyla gerçekleştirebileceklerini dile getirdi. Çorum'da hizmet nöbeti tuttuklarının altını çizen Vali Başköy, bu anlamda Çorum'a yapılacak her türlü yatırım ve hizmetin Çorum'da kalacağını belirtti.
Polis Okulu için yapılan imar planı değişikliğine yapılan itirazı da değerlendiren Vali Başköy, yapılan itirazın Polis Okulu'ndaki çalışmaların 1,5 ay gecikmesine neden olduğunu açıkladı.
İmar planına yapılan itirazın Ankara Şehir Plancıları Derneği'nden gelmesinin son derece düşündürücü olduğunu vurgulayan Vali Başköy, "Ankara'daki bir derneğin Çorum'da yapılan bir imar planı değişikliğine itiraz etmesi son derece düşündürücüdür. Herkes hukuki olarak itiraz hakkını kullanabilir. Ama yapılan bu itiraz Polis Okulu'ndaki işlerimizin 1 ay gecikmesine neden oldu. Çorum'da yapılan bu plan değişikliğinden Ankara'daki bir odanın haberdar olması ve itiraz etmesi öylesine tesadüf bir olay değildir. Öyle ki Polis Okulu'nda bir dilekçe ile işlerimizi 45 gün geciktirdiler. Kimsenin bencil düşünerek Çorum'un geleceğini karartmaya ya da Çorum'a yapılacak bir yatırımı geciktirmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Ortada bir kanunsuzluk, uygunsuzluk ya da mağduriyet olsa o zaman itiraz da haklılar ama burada bir kanunsuzluk yok, uygunsuzluk yok. Okul için tahsis edilen arazinin tamamı hazine arazisi olduğu için herhangi bir mağduriyette de söz konusu değil. Neymiş efendim hazırlanan projede dernek imzası yokmuş. Sizler imza karşılığı 15 bin TL alacaksınız diye bir yatırımı böyle geciktirmeye hakkınız var mı? Yapılan bir itiraz hukuki olabilir ama aynı zamanda yapılan bir itirazın etik ve ahlaki olması da gerekmektedir" dedi.
Göreve başladığı günden bu tarafa demiryolu başta olmak üzere Çorum kamuoyunun yakından takip ettiği ve çözümü konusunda umutla beklediği tüm konuları yakından takip ettiklerini anlatan Vali Başköy, bu kapsamda demiryolunun da Çorum'un öncelikli işlerinin başında yer aldığını kaydetti.
Demiryolu projesinde gelinen son durumu değerlendirmek üzere bugün Ankara'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bir görüşme yapacağını vurgulayan Vali Başköy, bir gazetecinin 'demiryolu projesinde önemli bir gelişme mi yaşandı?' şeklindeki sorusuna "Göreve geldiğimiz günden bu tarafa Çorum'un temel sorunlarını yakından takip ettik. Şu anda 10-12 konu üzerinde yaptığımız çalışmalarda çok önemli mesafeler aldık. Sonuç odaklı bir yönetim anlayışı benimsediğimiz için yaptığımız çalışmaları sonuçlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü aksi durum kamuoyunda yorgunluğa, bilgi kirliliğine neden oluyor. Bu konularda kapsamlı bir açıklama yapmak için görev süremde 6. ayı doldurmayı bekliyorum. Önümüzdeki günlerde göreve geldiğimiz günden bu tarafa yaptığımız ve sonuç aldığımız çalışmaları düzenleyeceğim basın toplantısıyla Çorum kamuoyuyla paylaşacağım. Demiryolu konusu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yapacağımız görüşme da bu konular arasındadır" ifadelerini kullandı.
(MMY-BÖ-Eİ-)

09.01.2013 18:40:37 TSI

Editör: Wan Haber