Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay İsmail Şanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli ve Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz ile birlikte Doğan köyünde incelemelerde bulundu.
Siirt'in Pervari ilçesinde aşırı kar yağışları ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Pervari-Doğan köyü arasında yer alan Geçittepe mevkiinde kar kalınlığının yer yer 6 metreye bulduğu ve yol açma çalışmalarının yoğun olarak devam ettiği, bölgeye helikopterle giden Vali Aydın ve beraberindeki heyet bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Aydın ilk olarak köy korucuları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Aydın, "Ziyaretlerimizin en önemli ayağı, vatandaşlarımızı ziyaret ederek, kendilerinin talep ve isteklerini, kendi ağızlarından yerinde dinlemek, ve sorunlara mahallinde çözüm bulmaktır" dedi.
"DEVLET HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDADIR"
Devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu ifade eden Vali Aydın, kahraman köy korucularının terörle mücadelede güvenlik güçleriyle birlikte önemli hizmetler yaptığını, hükümet tarafından korucuların özlük haklarının daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti. Vali Aydın, amaçlarının tüm vatandaşları kucaklayarak, el ele gönül gönülle, emniyet, huzur ve güven içinde, vatandaşların yaşadıkları yerlerde, yaşam koşullarını iyileştirmek olduğunu söyledi. Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra, Doğan köyü ilk ve ortaöğretim kurumlarını ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Duran Eryılmaz'dan bilgi alan Vali Aydın, okullarda sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Doğan Köyü İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda öğretmenlerle bir araya gelen Vali Aydın, öğretmenlere söz hakkı vererek, sorunlarını dinledi. Öğretmenlerin talep ve sorunlarını ilgililere not aldıran Vali Aydın, eğitimcilere imkanları ölçüsünde her türlü desteğin verileceğini belirtti.
Doğan köyünde hizmet veren aile sağlık evine, ilden getirilen tıbbı malzemelerin verilmesinin ardından, Vali Aydın ve beraberindeki heyet, askeri helikopterle Siirt'e döndü.
(RÇ-AKK-Y)

18.01.2013 13:02:32 TSI

Editör: Wan Haber