SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, İtalya, Litvanya ve Polonya'dan gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Aydın, Avrupalı misafirleri Siirt'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Aydın, Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'nun yürüttüğü "Avrupa'nın Ortak Dili Barış" temalı proje kapsamında Dirayet Süren Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda Avrupa'dan gelen 20 öğretmenle yemekte bir araya geldi. Aydın, "İtalya, Litvanya ve Polonya'dan gelen öğretmenleri Siirt'te görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Öğretmenlerimizin en anlamlı günü olan Öğretmenler Gününü kutladığımız bugünlerde, Avrupa'dan gelen öğretmenlerimiz de bugüne daha da anlam katmışlardır. Bu güzel atmosferde misafirlerimize yerel yemeklerimizi ikram ederek, Siirt'imizin kültürünü tanıtıyoruz. Kültürler arası diyalogu artırmayı amaçlayan bu projeyi gerçekleştiren Eşref Bitlis İlköğretim Okulunun yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş'ı Valilikte ziyaret eden Avrupalı eğitimciler, Siirt'te çok sıcak karşılandıklarını ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Proje hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş da Comenius projeleri sayesinde ülkeler arasındaki eğitim ve kültür alanında çeşitli paylaşımların yapıldığını söyledi. Projeye ortak olan ülkelerin eğitim sisteminin inceleneceğini de anlatan Vali Yardımcısı Gürbüz, "Proje kapsamında öğretmenlerimiz yurtdışındaki okulları inceleme şansı bulabilecek. Amaç eğitimdeki kaliteyi artırmak ve kültürler arası diyalogu artırmaktır. Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz dil öğrenme fırsatı da yakalayacaktır." diye konuştu.
CİHAN

Editör: Wan Haber